Zoontje van Elodie Ouedraogo steelt de show tijdens interview

17 augustus 2016
Het Internationaal Olympisch Comité IOC heeft bevestigd dat de Russische estafetteploeg van 2008 gediskwalificeerd wordt. Het goud van die 4x100m komt dus logischerwijs naar België, dat tweede werd in die finale. Elodie Ouedraogo reageert heel blij in De Ochtend, maar relativeert tegelijkertijd ook. En dan zorgde haar zoontje ook nog eens voor flink wat afleiding tijdens het interview.

Het is natuurlijk een opluchting dat Rusland officieel gediskwalificeerd is, maar toch heeft Elodie er zelf geen officiële melding van gekregen. Ze hoorde het nieuws via een sms van collega-sporter Jeroen D’hoedt, die haar feliciteerde. Daarna is ze Twitter gaan checken. Al zat haar hoofd ook ergens anders: ze had net naar het hockey gekeken, en was aan het slapen.

Maar het is fijn nieuws natuurlijk, ze kan het nauwelijks geloven:

Het hoogst haalbare voor ons was brons. Met zilver waren we dus al heel gelukkig. Het is een beetje zuur wanneer je beseft wat ons ontnomen is, maar tegelijk zijn we ook al 8 jaar verder.

Tijdens de Memorial Van Damme komt er nog een extra viering, en dat is natuurlijk fantastisch “want de Memorial blijft één van de mooiste en beste wedstrijden in de wereld”. Al mag de aandacht wat haar betreft gerust helemaal uitgaan naar wat de Belgische toppers van nu allemaal gepresteerd hebben.

Haar zoontje helpt haar alles relativeren. Dat zoontje horen we trouwens ook uitgebreid tussenkomen tijdens het interview. Zalig!