"Zorg ervoor dat je op je sterfbed geen spijt hebt"

2 februari 2016
Dimitri Casteleyn was jarenlang succesvol ondernemer. Hij startte meerdere bedrijven op en leidde ook enkele jaren productiehuis De Raconteurs. Tot hij besloot dat ondernemerschap af te bouwen, ten voordele van een schrijverscarrière. Waar velen van dromen, heeft hij gedaan.

 

 

Die schrijfdroom, velen koesteren hem. Niet voor niets zijn schrijfcursussen volzet! Weinigen durven echter voluit voor dat schrijven te gaan. Vaak blijft het een hobby, iets 'voor na de uren'.

Dimitri wist dat hij dat schrijven niet slechts half-en-half wou doen. Daarom heeft hij eerst voor het ondernemen gekozen. "Ik heb wel gezegd: ik zweer mezelf trouw dat ik later die stap naar de literatuur ga zetten." Dat heeft zich nu geuit in een tweede roman, Witte warmte (2016).

Hij merkt wel dat veel mensen zo'n stap willen zetten, maar schrik hebben om voor de volle 100% de sprong te wagen. Hij geeft hen altijd de raad om eerst enkele boeken te lezen óver het schrijven. Dat zijn bijvoorbeeld: 'Handboek voor schrijvers', 'Het prozaboek' en 'Bestseller'.

Meer info over Dimitri Casteleyn en z'n werk vind je op www.dimitricasteleyn.be

Radio 1 Select