"Zorg in het leven dat je keuzes kan maken"

17 augustus 2016
Deze week ging voetbalster en sporza-commentator Imke Courtois voor de Zomer van 2016 op zoek naar nummers over keuzes maken. Zelf is ze maar al te blij dat ze niet hoeft te kiezen tussen haar carrière aan de universiteit en haar carrière in het voetbal.

Imke doctoreert aan de KU Leuven over de invloed van ademhaling op pijn. En dat doctoraat heeft ze echt nodig om haar hoofd te vullen. Anderzijds heeft ze ook het voetbal nodig om haar hoofd weer leeg te maken. Er is een evenwicht tussen de twee.

Ik ben een jaar gekwetst geweest en toen voelde ik me onmiddellijk mentaal minder goed.

En wat als Imke morgen een mooi contract in het voetbal zou aangeboden krijgen en haar doctoraat zou moeten laten vallen? “Dat zou ik een verschrikkelijke keuze vinden” zegt ze “maar wellicht zou ik toch voor mijn doctoraat kiezen”.

Voorlopig zijn keuzes gelukkig niet nodig, en eigenlijk is het vooral haar lichaam dat kiest hoe lang voetbal nog kan duren.

Filosoferen

Imke vindt “keuzes” trouwens een boeiend thema om over te filosoferen. Zo heeft ze ook altijd de volgende goede raad voor haar halfbroers klaar: “Zorg in het leven dat je keuzes kan maken. Dat je altijd een alternatief hebt”.

Het is dan ook niet toevallig dat ze zelf het nummer “Crossroads” van Tracy Chapman koos in De Zomer van 2016.

Welke platen de luisteraars kozen, lees je hier.

Radio 1 Select