Zorgen de hobby's van je kinderen bij jou voor stress?

23 september 2015
September is niet alleen 'terug naar school', maar ook 'terug naar de hobby's'. Fijn voor de kinderen, maar soms ook een bron van kopzorgen voor de ouders. Want die moeten taxichauffeur spelen, en krijg dat maar eens allemaal georganiseerd.

Er is voetbal, balletles, muziekschool, en nog zoveel meer. Vaak drie keer per week, en dat maakt het voor ouders een hele opgave om de kinderen overal naartoe te brengen.

En ook voor het kind zelf kan een hobby stress veroorzaken. Waarom moet er per se tweemaal per week getraind worden op het voetbalveld? Waarom volstaat een uurtje muziekschool per week niet?

Zijn er eigenlijk wel voldoende vrijblijvende hobby's, waarbij het kind mag ontdekken wat het leuk vindt en waarbij het niet meteen de beste hoeft te zijn?

Hobby's zonder druk zoals knutselen, sporten zonder competitieverband, een verzameling aanleggen,...

 

Johan Meire, antropoloog Kind en Samenleving, reageert in Hautekiet: "Verveling is de beste hobby".

 

REAGEER

Zorgen de hobby's van je kinderen bij jou voor stress? Hoe probeer je het allemaal geregeld te krijgen?

Zijn hobby's nog wel vrijblijvend genoeg? Vind je het ok dat (bijvoorbeeld) de voetbaltraining drie keer per week plaatsvindt?

 

@edwinaarschot @hautekiet Zijn bij ons nog maar kleuters, maar keuze voor baseball was er één mede omdat het maar 1 keer per week is.

— Bert Blommen (@BertBlommen) September 22, 2015

 

@edwinaarschot @hautekiet kleintjes zijn vaak zo moe na dag school, 3 keer per week sporten zou er echt teveel aan zijn.

— Bert Blommen (@BertBlommen) September 22, 2015

 

@hautekiet Dochter doet 4X/week ballet, zoon die 3 keer/week voetbal. Moeilijk maar vrouw en ik wisselen af bij het halen en brengen.

— Edwin Colebunders (@edwinaarschot) September 22, 2015

 

Foto © Jay Ryness