Zorgen over begeleid busvervoer van leerlingen in Buitengewoon Onderwijs

27 augustus 2020
© Yorick Jansens (Belga)
Scholen van het Buitengewoon Onderwijs maken zich zorgen over het begeleid busvervoer van leerlingen tijdens deze coronacrisis. Volgende week start het nieuwe schooljaar en in het Buitengewoon Onderwijs gaan heel wat leerlingen met de bus, met een begeleider, naar school. Maar omdat leerlingen van de lagere school en de secundaire school niet meer samen op dezelfde bus mogen zitten, vrezen de scholen dat ze te weinig bussen hebben en te weinig begeleiders.

Directeur Ine Vanruymbeke, van de school Tordale in Torhout, vreest dat het ophalen van de leerlingen veel meer tijd in beslag zal nemen. “Normaal gezien kunnen we de kinderen samen oppikken, nu moeten we in dezelfde regio verschillende bussen uitsturen om de kinderen op te pikken, dus is het busvervoer veel minder praktisch georganiseerd.”

Om het busvervoer van leerlingen in het Buitengewoon Onderwijs te kunnen organiseren, worden extra bussen ingezet. Dat betekent dat men op zoek is naar 84 extra busbegeleiders, verspreid over heel Vlaanderen. Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) werkt samen met VDAB om die vacatures in te vullen. Er wordt nu gezocht naar geschikte kandidaten die snel ingezet kunnen worden.

Beluister het gesprek met Ine Vanruymbeke in 'De Ochtend':

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'

Lees ook: