Zorgnet-Icuro: "Er is al uitval van personeel. Hoe gaan wij dan in- en uitgaande bezoekers in hemelsnaam controleren?"

16 april 2020
Margot Cloet (Archieffoto)
Het regent kritiek op de nieuwe richtlijn van de Nationale Veiligheidsraad om 1 bezoeker per bewoner in woonzorgcentra toe te laten. Margot Cloet van Zorgnet-Icuro, een koepel van zorginstellingen, reageert volg ongeloof in 'De Ochtend'. "Dit is geen goede beslissing. Wij gaan onze leden dan ook adviseren om ze niet na te leven."

Van de Nationale Veiligheidsraad mogen bewoners van woonzorgcentra voortaan 1 bezoeker (en altijd dezelfde) ontvangen als zij of hij de voorbije 2 weken geen symptomen van ziekte heeft vertoond.

Margot Cloet van Zorgnet-Icuro, een koepel van zorginstellingen, reageert vol ongeloof op deze nieuwe richtlijn.

"We zijn in de woonzorgcentra volop bezig met het virus buiten te houden. We zijn onze woonzorgcentra permanent aan het reorganiseren. Ik vraag me af hoe we dit praktisch zouden uitvoeren" zegt ze in 'De Ochtend'.

"Er is al uitval van personeel. Hoe gaan wij dan in- en uitgaande bezoekers in hemelsnaam controleren? Mensen die binnen en buiten gaan zijn nog altijd potentieel risico voor de bewoners. Dit is geen goede beslissing. Wij gaan onze leden dan ook adviseren om ze niet na te leven."

Beluister het gesprek met Margot Cloet in 'De Ochtend':

UPDATE: Toch nog geen bezoek toegelaten in Vlaamse woonzorgcentra: Beke gaat richtlijn Veiligheidsraad nog niet uitvoeren (vrtnws.be)

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'

Lees ook: