"Zou Karl Parijs-Roubaix niet aan José willen geven?"

26 januari 2018
Het is nog maar januari, maar de wielerwereld is zich al volop aan het voorbereiden op de voorjaarskoersen. Traditiegetrouw kruipt Michel Wuyts ook dit jaar met José De Cauwer in de cabine om de wielersupporters te voorzien van smakelijke commentaar. Wat opvalt: bij Parijs-Roubaix krijgen we de commentaar van José De Cauwer nooit te horen! Een bewuste keuze van José? Niet echt.

Parijs-Roubaix is echt een koers voor José.

Karl Vannieuwkerke voorziet sinds een aantal jaren de commentaar bij Parijs-Roubaix, één van de grote wielerklassiekers. Volgens Michel Wuyts vindt José De Cauwer dat erg jammer en zou hij niet liever willen dan ook daar de plek naast Michel in te nemen. José kan in die koers immers zijn kennis over techniek kwijt, hij zou er dan ook de geknipte persoon voor zijn.

Zou Karl dit jaar geen uitzondering willen maken? Voor één keer het aan José gunnen? Of... voor altijd? Op 8 april zullen we het weten. Wuyts heeft meteen ook de ideale wissel in gedachten: "José zou maar al te graag Luik-Bastenaken-Luik ruilen voor Parijs-Roubaix."

De Ronde van Vlaanderen

Eerst is er natuurlijk nog De Ronde van Vlaanderen op 1 april, een echt feest voor veel Vlamingen. Hopelijk dit jaar een editie zonder dopingschandalen, want die kunnen wel eens een serieuze domper zijn op de feestvreugde.

Ik voel me echt bedrogen.

Michel Wuyts voelt zich nog steeds bedrogen door een paar voorvallen in het verleden. Lance Armstrong hoeft van hem dan ook niet naar De Ronde te komen. Het is veel te vroeg volgens Wuyts. “Het zou alleen maar rond hem draaien en de aandacht afleiden van de andere renners”, zegt hij.

Het zou verstandig als Lance Armstrong besliste niet naar De Ronde van Vlaanderen te komen.

Wuyts en Armstrong zijn geen dikke vrienden. “In 2009 heeft toenmalige ploegleider van Astana, Johan Bruyneel, de VRT geboycot omdat ik had gezegd dat we geen nood hebben aan een comeback van Armstrong omdat er te veel ongeloof aan de man plakt”, zegt Wuyts. Bruyneel en zijn renners weigerden tijdens de Tour de France interviews te geven aan Sporza omdat Wuyts te anti-Armstrong was. 

Meer hierover kan je ook in de column van Kaaiman lezen:

https://www.tijd.be/kaaiman/Josenaardehel/9977042?utm_medium=twitter&utm_source=dlvr.it

En sinds kort is er ook een Facebookpagina opgericht, die vind je hier: https://www.facebook.com/Jos%C3%A9-naar-de-hel-549060068799502/?notif_id=1517318608064429¬if_t=page_invite&ref=notif