"Zwakke weggebruikers veroorzaken door roekeloos gedrag soms zelf ongevallen"

17 oktober 2016
De Vlaamse Stichting Verkeerskunde lanceert vandaag de nieuwe Grote Verkeersquiz. In die test kan je aan de hand van twintig vragen nagaan hoe goed jouw kennis over verkeer en mobiliteit is.

Uit de vorige edities van de Verkeersquiz blijkt dat ook kwetsbare weggebruikers niet altijd weten hoe ze zich moeten gedragen in het verkeer. En ook de infrastructuur voor voetgangers en fietsers laat vaak te wensen over.

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts heeft eerder deze maand bekendgemaakt dat hij 5,3 miljoen euro vrijmaakt voor 33 fietsinfrastructuurprojecten. De werken moeten er mee voor zorgen dat er minder dodelijke slachtoffers vallen in het verkeer.

Oproep

  • Er zijn nog altijd veel (bijna-)ongelukken met fietsers en voetgangers. Ligt het aan onduidelijke infrastructuur op veel plaatsen? Op welke plekken in Vlaanderen voel jij je als fietser of voetganger helemaal niet veilig?
  • Zijn de regels rond kwetsbare weggebruikers te weinig bekend?
  • Of zijn kwetsbare weggebruikers door roekeloos gedrag soms zelf de oorzaak van een ongeval?

(Wil je anoniem iets kwijt of mogen wij je bellen tijdens onze uitzending? Mail je reactie (met je telefoonnummer) naar hautekiet@radio1.be.)

Radio 1 Select