“Zwangerschapsverlóf? Voor je pasgeboren kind zorgen, is géén vakantie"

27 april 2017
Lynn Van Royen, Kato uit Beau Séjour, de mysterieuze zondagavondreeks op één (en nu ook op Netflix) heeft twee zonen, die ze beide de eerste maanden van hun leven borstvoeding gaf.

Tijdens haar zwangerschap van haar zoontje Max was ze bezig met de opnames van Tabula Rasa. Dat is een nieuwe fictieserie van en met Veerle Baetens, die binnenkort op één te zien zal zijn. Vijf weken na de bevalling moest ze nog twee draaidagen doen. Ze gaf volop borstvoeding en zag daar een praktisch probleem in: hoe zou ze dat op de set doen?

Met haar kind en haar lief en “een hele camion vol babyspullen” reed ze naar de plaats van de opnames, een oud huis. De kleedkamers waren ondergebracht in enkele trailers verderop in de straat. Tussen twee borstvoedingen door had ze in principe telkens drie uren om te filmen. In principe, want een regieassistente hield mee de kleine Max in de gaten en als die begon te huilen werd ze verwittigd dat hij honger had en werd de opname even stilgelegd. Op die manier is én de opname én de borstvoeding prima verlopen.

Lijst van artikels