'Zwijgen is geen optie': 100 geëngageerde interviews in 2018

30 januari 2018
Hautekiet laat in januari 18 mensen aan het woord die dit jaar een stap zetten in het onbekende, die dingen anders willen aanpakken in 2018. Anthony Bosschem en Tom Mahy willen in 2018 leven van Zwijgen is geen optie, een online interviewprogramma over maatschappelijke thema's.

Tom en Anthony kennen elkaar al 12 jaar lang. Ze waren twee cynische vrienden, maar toen ze kinderen kregen wilden ze dat cynisme opzij schuiven en zich meer richten op hoop. Vandaar hun idee: mensen interviewen die ze bewonderen. 

Anthony Bosschem: "We portretteren mensen die de problemen die deze wereld kent erkennen, maar daar niet stoppen. Onze gasten willen er iets aan doen, ze willen voorbij het cynisme gaan en werken aan oplossingen".

"We vinden het fijn om enigszins in de marge te werken, en mensen die een boodschap hebben ook een stem te geven. Als die daarna opgepikt worden door grotere media is dat mooi meegenomen."

100 interviews in 2018

Anthony: "We willen dit jaar 100 bewonderenswaardige mensen aan het woord laten. Daarvoor moeten we voltijds werken aan Zwijgen is geen optie, en dus hebben we geld nodig".

"We krijgen donaties van kijkers die elke maand een financiële bijdrage geven voor onze interviews", vertelt Anthony. "Dat is een hele mooie vorm van waardering. Daarnaast hebben we ook coproducties met andere organisaties."

Zwijgen is geen optie steunen kan al vanaf €2,5/maand. Neem een kijkje op hun website.

Radio 1 Select