5 redenen om naar 'Big Little Lies' te kijken

2 september 2020
Elke woensdagavond kan je op Canvas een aflevering van het tweede seizoen van 'Big Little Lies' bekijken, een serie die al tientallen keren in de prijzen viel en met een topcast kan uitpakken. Je vindt de serie ook integraal op VRT NU. Ilse Liebens is grote fan en geeft je 5 redenen om de reeks zeker niet te missen.

1. Het eerste seizoen was fantastisch

Het verhaal is volledig gebaseerd op een roman van Liane Moriarty. Alles draait rond de schijnbare perfecte leventjes van 5 vrouwen in het mondaine Monterey in Californië. En dan komt er iemand om het leven. En de 5 vrouwen hebben daar duidelijk iets mee te maken.

Bij de start van het tweede seizoen zijn we zo’n negen maanden na de dood van Perry. De Monterey Five doen er alles aan opdat hun geheim niet aan het licht zou komen en dat lijkt hen goed te lukken. Maar dan besluit Marie-Louise Wright (Meryl Streep), Perry’s moeder, haar schoondochter Celeste (Nicole Kidman) een bezoekje te brengen en zij ruikt al snel onraad.

Seizoen 1 won ook 8 Emmy Awards, 4 Golden Globes… kortom: niet alleen Ilse Liebens is grote fan!

2. Topcast

Reese Witherspoon acteert maar heeft de reeks ook mee geproduceerd, met heeft haar eigen productiehuis Hello Sunshine. Met een behoorlijk duidelijke reden: ze was gefrustreerd over de rollen die ze aangeboden kreeg.

Naast Witherspoon doen ook nog mee: Nicole Kidman, Shailene Woodley, Zoë Kravitz en Laura Dern.

En natuurlijk, in dit nieuwe seizoen: Meryl Streep! Witherspoon en Kidman zijn bij haar gaan lobbyen, uiteindelijk antwoordde Streep dat ze zou meewerken, in een mail. En Reese Witherspoon is beginnen te huilen toen ze die mail zag, zó blij was ze met die fiat van Meryl Streep. 

3. Fantastische beeldvoering

Het verhaal speelt zich af in Monterey, aan de westkust van de States, in California… Da’s adembenemend mooi. De oceaan, de kliffen, de prachtige Bixby Bridge die in de begingeneriek zit, maar waar ze regelmatig over rijden om hun kinderen naar school te brengen… De huizen waarin ze wonen, allemaal met zicht op de oceaan… Het is heel filmisch, met ongelofelijke kleuren, die ook een dreigende sfeer kunnen overbrengen. 

4. De soundtrack

Muziek is prominent aanwezig. In de ipod van één van de kinderen (Chloe McKenzie, 6 of 7 jaar) zit muziek van the Temptations, Janis Joplin en PJ Harvey. Als er yoga gedaan wordt dan is dat met Charles Bradley op de achtergrond. Muziek vertelt ook iets over de personages. 

Ze creëren een speciale sfeer met de muziek... Als de spanning te erg wordt, is er de muziek als tegenhanger. 

Alleen al de begingeneriek is een schot in de roos: Cold Little Heart van Michael Kiwanuka.

5. Ook geschikt voor mannen

En ja: de serie is ook geschikt voor mannen, zegt Ilse Liebens. "Ook voor de mannen die mij de voorbije weken met een soort van doodsangst in hun ogen zijn komen vragen of het niet te hard een ‘wijvenreeks’ is. Hou. Toch. Op."

Lees verder onder de trailer

'Big Little Lies 2', elke woensdagavond op Canvas, om 22.15 u.

Je kan de reeks ook bekijken via vrt.nu 

Lees ook: