Aan welke signalen merk je dat iemand psychische problemen heeft?

29 augustus 2017
Eén op de vier mensen krijgt in zijn of haar leven te maken met een psychisch probleem. 'Te gek!?' probeert al jaren het taboe dat daarop rust te doorbreken. Vanavond stelt Te Gek?! de campagne voor dit najaar voor, die helemaal in het teken staat van het herkennen van signalen bij psychische problemen.

Een psychisch probleem kan verschillende vormen aannemen: slapeloosheid, depressie, zelfmoordgedachten, psychose, … 

Toch is praten over psychische kwetsbaarheid nog steeds een taboe in Vlaanderen. Bijna 60% van wie psychische problemen heeft, praat er niet over en zoekt geen hulp.

Het is dan ook belangrijk dat we alert zijn voor signalen die aantonen dat het mogelijks niet goed gaat met iemand. Daarom lanceert Te Gek!? een nieuwe campagne, doe moet tonen hoe je de vier belangrijkste signalen kan oppikken.

Reageer

  • Ben / ken jij iemand met een psychische kwetsbaarheid, en ben je beducht voor bepaalde signalen die aangeven dat het niet goed gaat met de persoon in kwestie ? Welke zijn die signalen dan?
  • Als iemand jou vertelt dat het niet goed gaat met hem/haar, durf je dan het gesprek aangaan?


Wil je anoniem iets kwijt of mogen wij je bellen tijdens onze uitzending? Mail je reactie (met je telefoonnummer) naar hautekiet@radio1.be.