Afkeer van woorden en uitdrukkingen: haal jij alle jeukwoorden uit de tekst?

16 oktober 2020
© Lalaine Macababbad (Unsplash)
Journalist Fatma Taspinar deed deze week een gruwelijke ontdekking. "Helaas heb ik ontdekt dat mensen een ‘weekend voor jezelf’ een ‘meekend’ noemen. I lost the will to live." schreef ze op Twitter. Taspinar verloor op slag haar wil om te leven en 'De Wereld van Sofie' heeft daar alle begrip voor. Met dank aan de luisteraars schreven wij een jeukwoordencompositie. Haal jij alle jeukwoorden eruit?

Dromen van het meekend

Hanna is aan het werk maar haar gedachten dwalen af naar morgen. Het belooft een echt meekend te worden. Alleen weg zonder de hubbie, zonder kids, alleen met de besties. De zoon en de dochter zijn uit logeren in de Limburg. Eindelijk was het gelukt een datum te prikken. Twee dagen naar het zeetje, de batterijen opladen. Het zal deugd doen want met heel die corona, hoe moet een mens nog ontspannen in dit nieuwe normaal?

Maar voor het zover is moet ze eerst nog met andere creativo’s van het bedrijf coronaproof afstemmen in een deep-dive brainstorm. Daar ziet Hanna ergens wel tegenop want er moeten best nog wat issues getackeld worden. De manager ‘agile transformation’ heeft ze gelukkig al allemaal opgelijst en doorgaans kunnen ze snel schakelen met het team. Hopelijk kunnen ze snel terugkoppelen met de traffic manager en dan landen.

Zodat ze op tijd aan het hapje tapje kunnen! Voor een keer eens geen e-peritief maar eindelijk nog eens anderhalvemeterend samen letterlijk een glaasje drinken op café. Nu het nog kan, want met heel die corona! Een wijntje of bubbels met wat chipjes dabei. Want op dat uur van de dag krijg je toch algauw een hongertje. Wist je trouwens dat ze zo’n drink in een Nederland een vrijmibo noemen? Zottekes!

Er valt ook echt wat te vieren. ‘Wij zijn opnieuw zwanger’ liet collega Evelien eerder die week weten. Hanna is súper blij voor Evelien en haar ventje maar ze had toch zoiets van ‘best pittig’, een tweede kind als je allebei uit werken gaat. Maar Evelien zei “Goh, ik en de papa, wij vormen wel echt een goed team”. “Ge zijt een straffe madame, Evelien, maar soms is het wel heftig, twee kindjes, zeker als ze hun vleesje of groentjes niet willen opeten, ik geef het maar mee”, zei Hanna. En ze dacht, laat nu maar komen dat meekend. YOLO! Want met heel die corona…

Lees ook: