Bericht van Stella Bergsma aan Jeff Hoeyberghs: "In één ding hebt u wel gelijk"

6 januari 2022
De uitspraken van Jeff Hoeyberghs over 'de vrouw' brachten een storm van verontwaardigde reacties teweeg. Mensen kropen spontaan in de pen om hem van antwoord te dienen. Eén daarvan was de Nederlandse auteur, zangeres, columniste en feministe Stella Bergsma. Zij sprak voor 'De Wereld van Sofie' of misschien beter voor Hoeyberghs zelf, ook nog even een persoonlijk berichtje in.

Liefste meneer Hoeyberghs,

Hier spreekt tot u Stella Bergsma, feministe fatale, sekssubject en de Adolf Clitler van de Lage Landen.

Vanuit de verre verten bereiken mij berichten dat u ‘de vrouwtjes’ totaal onbegrijpelijk vindt, en niet al te serieus neemt, en ze liever niet als gelijke heeft omdat u dan tot slaaf zou worden gemaakt. En ook hoor ik dat u zegt dat vrouwen wel de privileges willen van mannelijke bescherming maar niet meer hun benen willen opendoen. Nou wil ik best privileges, hoor. Allemaal fijne privileges, heerlijk, en dan kan ik ze lekker delen met minder bedeelden. Maar het privilege van mannelijke bescherming? Ja, dat is toch eigenlijk alleen maar bescherming tegen mannen zelf? Dus, als alle zakken in eerste instantie hun poten in hun zakken houden, heb ik die bescherming toch helemaal niet nodig?

En mijn benen wijd? Nou ja, dat doe ik eigenlijk best graag. Wijd, of ik gooi ze in de lucht, of ik krom ze hartstochtelijk om iemands rug en ik laat ze trillen en beven tot ik schokkend klaarkom. Nee, daar zie ik geen probleem.

Maar in één ding hebt u wel gelijk: voor u wil ik ze niet opendoen. Zelfs niet nadat u plastische chirurgie met zichzelve zou hebben bedreven. Nee, liever zou ik ze dan vastlijmen met een kudde Bison Kit, of tussen een bankschroef klemmen en dan net zo lang en hard draaien tot mijn vlees scheurt en mijn botten te zien zijn. Ik zou een zeermeeminstaart aanschaffen en zwemmen tot aan de horizon. Ik zou ze operatief aan elkaar laten zetten en omwikkelen met scheermesjesprikkeldraad. Maar wel pas nadat ik mijn vagijn helemaal tot aan de nok toe had volgestort met gewapend beton.

12 december 2019

Kusjes,
Stella Bergsma

Beluister Stella Bergsma in 'De Wereld van Sofie':

Lees ook: