Beroepsvereniging tandartsen over 'coronatoeslag': "Extra kosten moeten ergens verrekend worden"

28 april 2020
© Hush Naidoo (via Unsplash.com)
Vanaf volgende week gaan de tandartsen weer aan de slag. Tijdens de lockdown mochten ze alleen dringende ingrepen uitvoeren. Er zullen wel heel wat maatregelen worden genomen om de veiligheid te waarborgen. Maar dat heeft natuurlijk een prijs.

Vanaf volgende week zullen patiënten in de wachtkamer de nodige afstand moeten bewaren en de tandartsen zullen ook meer beschermingsmateriaal dragen.

"Normaal werken we met chirurgische mondmaskers", zegt Frank Herrebout van de beroepsvereniging van tandartsen in 'De Wereld Vandaag'. "We gaan overschakelen naar de beter beschermende FFP2-maskers, maar die zijn niet eenvoudig te vinden. We hadden gehoopt dat de overheid ons daarin zou helpen, maar tot nu toe valt dat enorm tegen."

Dinsdagochtend raakte bekend dat tandartsen een coronasupplement mogen aanrekenen van het Verbond der Vlaamse Tandartsen. Dat bedrag zou oplopen tot 50 euro extra, maar dat nuanceert Herrebout. "Dat bedrag is wellicht niet realistisch, maar tandartsen hebben heel wat kosten gemaakt. Dat kan je een paar weken slikken, maar op termijn moeten die toch verrekend worden." Er lopen wel nog onderhandelingen om het supplement te laten terugbetalen, zodat het voor de patiënt niet duurder wordt.

Beluister het gesprek met Frank Herrebout in 'De Wereld Vandaag' via Radio 1 Select (Je hoort er de meest recente fragmenten van Radio 1)

Bron: vrtnws.be en 'De Wereld Vandaag'

Lees ook: