Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

ontbreekwoordenboek

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

De Ochtend

Contraceptie wordt gratis tot leeftijd van 25 jaar

wo 13 mrt. - 7:00

Contraceptie wordt binnenkort terugbetaald tot de leeftijd van 25 jaar. "Dit is een uitstekende beslissing" reageert gynaecologe Anne Verougstraete in 'De Ochtend'. "Al zouden we natuurlijk willen dat alle vrouwen gratis toegang tot anticonceptie zouden hebben.
oor contraceptie is er nu een terugbetaling tot de leeftijd van 21 jaar. Volgens de PS hebben steeds meer jonge vrouwen het moeilijk om rond te komen. In juli vorig jaar leefden bijna 45.000 vrouwen tussen de 21 en de 25 jaar van een leefloon.  CD&V en de liberalen dienden een amendement in waardoor het voorstel pas ingaat na de publicatie van een Koninklijk Besluit. De PS wil dat de regering dat besluit zo snel mogelijk neemt. Volgens de Franstalige socialisten kan de kostprijs van de maatregel - volgens h

Voor contraceptie is er nu een terugbetaling tot de leeftijd van 21 jaar. Volgens de PS hebben steeds meer jonge vrouwen het moeilijk om rond te komen. In juli vorig jaar leefden bijna 45.000 vrouwen tussen de 21 en de 25 jaar van een leefloon.

CD&V en de liberalen dienden een amendement in waardoor het voorstel pas ingaat na de publicatie van een Koninklijk Besluit. De PS wil dat de regering dat besluit zo snel mogelijk neemt. Volgens de Franstalige socialisten kan de kostprijs van de maatregel - volgens het RIZIV zowat zes miljoen euro per jaar - geen bezwaar zijn.

"We zouden willen dat alle vrouwen gratis toegang tot anticonceptie zouden hebben"

"Dit is een uitstekende beslissing" reageert gynaecologe Anne Verougstrate (VUB, ULB) in 'De Ochtend'. "Al zouden we natuurlijk willen dat alle vrouwen gratis toegang tot anticonceptie zouden hebben." Een hormonale spiraal is bijvoorbeeld erg duur: dat kost ongeveer 150 euro. "Het zou een goede zaak zijn als vrouwen hiervoor kunnen kiezen zonder een financieel probleem te hebben." 

Verougstraete stelt ook vast dat de morning after pil te weinig gebruikt wordt in vergelijking met andere Europese landen. "Het is blijkbaar onvoldoende bekend in België. We zijn druk bezig om de apothekers bij te scholen op dat vlak."

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet