'Culture Club' live vanop de expo 'Phallus. Norm & Vorm.' in het GUM

25 maart 2022
De penis is overal. Waar mensen zijn, duikt de vorm op: in oeroude grottekeningen, in kunst op een wc-deur of social media. In wetenschappelijk onderzoek komt het mannelijke lid ook uitgebreid aan bod. De expo 'Phallus. Norm & Vorm.' in het GUM (Gents Universitair Museum) zet het mannelijke lid centraal. Op een voetstuk? Misschien wel. Maar dan vooral om dat ook af en toe onderuit te halen. 'Culture Club' bezoekt de expo op vrijdag 25 maart. Luister live, of wanneer het je past, in onze app.

In 'Phallus. Norm & Vorm.' richten wetenschappers en kunstenaars de blik naar beneden. Is de penis baas over de voortplanting? Zijn seksspeeltjes het resultaat van wetenschappelijk onderzoek? Maakt de fallus de man, of net niet?

Als nieuw ‘Forum voor Wetenschap, Twijfel & Kunst’ laat het GUM in deze expo wetenschap en kunst in dialoog gaan. Naast een resem aan nationale en internationale onderzoekers (o.a. Piet Hoebeke, Guy T’Sjoen, Joz Motmans, Alexis Dewaele, Marieke Dewitte, Patricia Brennan, Nicole Prause, Helen O’Connell en Jasmine Abdulcadir), komen ook heel wat kunstenaars aan bod.

Er zal werk te zien zijn van Berlinde de Bruyckere (BE), Murielle Scherre (BE), Maria Fernanda Cardoso (COL/AUS), David Hockney (VK), Grayson Perry (VK), Man Ray (VS) en Jean Tinguely (ZW). De Gentse beeldende kunstenaar Sofie Muller ontwikkelt nieuw werk voor de serres van de Plantentuin.

'Culture Club' bezoekt de expo op vrijdag 25 maart en zendt er live uit. De uitzending is zonder publiek, maar luisteren kan natuurlijk wel. Live, tussen 18 en 20 uur. Of wanneer het je past, in onze app.

Meer info vind je op de website van het GUM

Lees ook