De cultuurtips van Wim Helsen

25 januari 2019
Winteruur het gezellige boekenprogramma van Wim Helsen op Canvas waar een gast een favoriete passage uit zijn of haar boek komt voorlezen gaat op tournee. Je kan nu ook naar Wim en zijn gasten gaan kijken in het theater. En er zijn ook gezellige Winteruurleesclubs waar je met gelijkgestemde zielen kan babbelen over een samen gelezen boek. Drie straffe cultuurtips van Wim Helsen waar je een tijdje zoet mee bent.

1. Maggie O'Farrell - I am, I am, I am

Op een of andere manier zien we allemaal heel vaak de dood in de ogen. Of ontsnappen we op een wonderlijke wijze aan de dood. Een tragisch eind schuilt achter elke hoek. Een net vermeden verkeersongeval, een bloeding bij de geboorte, bijna stikken bij een verkeerd doorgeslikt hapje in een poepchique restaurant....

Maggie O'Farrell verzamelde in haar achtste roman 17 verhalen over persoonlijke bijna-doodmomenten. Het zijn unieke gebeurtenissen voor de schrijfster maar universele verhalen over de dunne grens tussen hier zijn en hier niet meer zijn.

undefined

2. Een antwoord op al uw vragen - Laura Van Dolron

Stand-up Filosofe Laura Van Dolron doet straffe dingen op de scène. Ze is grappig, gevat en doet mensen de wereld anders zien. In haar nieuwe voorstelling gebruikt Laura haar filosofische kennis om een antwoord te geven op allerlei vragen uit het publiek. ‘Een antwoord op alle vragen’ is een filosofisch theaterconcert vol poëzie en dialoog. De agenda van Laura komt snel vol te zitten met haar eigen projecten, en bij plaatselijke asielzoekers op bezoek gaan en een goed gesprek met hen aangaan vindt ze vaak veel interessanter dan fictie of verzonnen verhalen lezen. 

Vorig najaar was Laura ook te gast in Culture Club. Dit waren haar cultuurtips. 

undefined

3. De Dulle Griet van Pieter Bruegel

Dulle Griet van Pieter Bruegel de Oude is terug thuis in het Antwerpse Museum Mayer van den Bergh. Ze is vanaf 22 januari opnieuw één van de blikvangers in het museum. Het schilderij was twee jaar afwezig voor restauratie. 1 maart zal schrijver Jeroen Olyslaegers de nacht doorbrengen bij het schilderij en zich erdoor laten inspireren. 

undefined