De échte Bolognesesaus volgens chef Vittorio van Ristorante Machiavelli

19 maart 2019
© BBC Food
Bestel hier een Spaghetti Bolognese en je krijgt een soort tomatensaus met gehakt, wortelen en champignons. De burgemeester van Bologna, de bakermat van de Bolognese, heeft de oorlog verklaard aan dat soort spaghetti's. Omdat onze Bolognese een belediging is van hun oorspronkelijke Ragú alla Bolognese. Maar hoe moet het dan wel?

Reporter Max Vryens ging mee in de potten roeren van de Italiaanse chef Vittorio van Ristorante Machiavelli in Antwerpen. Hij ontfutselde hem het recept van de echte Bolognese:

Recept: 

Extra vierge olijfolie.
Een ajuintje dun snijden.
Een beetje look.
Vlees erbij en laten sudderen in de olijfolie.
Als de saus dik begint te worden, witte wijn toevoegen.
Pas daarna passata di pomodoro erbij!
Laat dan een paar uur koken.
Dan heb je een heel lekkere bolognesesaus!

Dus géén paprika of champignons erbij. "Als we er een mengelmoes van maken, zijn we ver van het basisrecept", aldus chef Vittorio. "En als je de pasta opeet, niet snijden zoals een biefstuk, de pasta moet rollen op je vork. En ook niet eten met een lepel! Het is geen soep!"

Lees ook: