De low rise damesjeans komt terug: "pure doodsangst en horror"

12 februari 2019
Het wordt al een aantal jaren gefluisterd, maar nu is ie echt weer terug van weggeweest: de low rise damesjeans. En nu ook Levi's het model opnieuw lanceert, kunnen we maar beter aan het idee wennen...

Aan het begin van de jaren 2000 was het type jeansbroek dat je op bovenstaande foto ziet heel erg in de mode. Mensen als Britney Spears, Lindsay Lohan en Paris Hilton droegen ze. “Je ziet dat jongeren van nu die periode heel erg aan het omarmen zijn” zegt modejournaliste Katrin Swartenbroux in ‘Nieuwe Feiten’. De modewereld speelt daar natuurlijk op in: in 2017 kwamen de grote modemerken er al mee af. Maar nu ook Levi’s het model weer in het assortiment opneemt - in de zomer van 2019 - kunnen we maar beter aan het idee wennen. 

Al is Swartenbroux zelf geen fan: “Het is een heel lastig ding. Zogezegd zou het goed zijn voor mensen met lange benen en een kort bovenlijf, maar het is vooral niet comfortabel.”

"Je nierbekken is blootgesteld aan de tocht. Heel ongezond"

Swartenbroux: “Als je gaat zitten zakt het ding tot halverwege je poep, je bilnaad is dan geëxposeerd. Of je string komt naar boven als een soort walvissenstaart. Je moet constant die jeans uit je bilnaad pulken, het is verschrikkelijk. Je nierbekken is ook blootgesteld aan de tocht, en dat is heel ongezond.”

Uiteraard draait het om flirten met de grenzen van het fatsoen, maar zelfs bij vrouwen met heel mooie vormen, vindt Swartenbroux het er niet goed uitzien. “Ik vrees dat het zo zijn doel voorbij streeft.” Nochtans is ze heel hard voorstander van het principe ‘iedereen draagt wat ie wilt’. Maar je moet je er bovenal goed in voelen, gaat ze verder.

De meest gehoorde reactie online toen de low rise werd aangekondigd, was pure doodsangst en horror. De mensen die zich goed voelen in zo’n broek, moet ik nog tegenkomen.

Meer weten over de low rise jeans en het sad butt-syndroom? Herbeluister:

Lees ook: