Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

ontbreekwoordenboek

album van de week

classic album van de week

Radio 1 Sessies

kies24

Nieuwe Feiten

Het einde van de hoge hak? Plat is de mode!

ma 19 mrt. - 2:40

Heb je het ook al gemerkt? Gangen klinken anders dan vroeger. Het is misschien de stilste revolutie ooit: de verkoop van hoge hakken daalt. Maar hoe komt dat?
"Het wordt veel minder van vrouwen verwacht dat ze op het werk met hoge hakken verschijnen"

“We gaan allemaal meer grijpen naar sneakers en meer comfortabele schoenen” zegt modejournaliste Katrin Swartenbroux in 'Nieuwe Feiten'. Dat komt omdat we allemaal meer onderweg zijn: na het werk gaan we vaak nog op stap bijvoorbeeld.  En het verwachtingspatroon is ook veranderd:

Het wordt veel minder van vrouwen verwacht dat ze op het werk met hoge hakken verschijnen of dat ze op een etentje torenhoge heels aanhebben.

“Ik draag ze soms nog” zegt Swartenbroux. “Maar dat doe ik omdat het mijn persoonlijke keuze is, en niet omdat het van mij verwacht wordt.”

Lekker casual

We maken allemaal de overstap naar meer comfort. Je ziet dat ook in het volledige modebeeld: strakke mantelpakjes worden vervangen door een toffe pantalon en een mooie trui. “Die casual wear komt over van Amerika. We willen de jonge, hippe sector uit Silicon Valley nabootsen.”

Sandalen zoals de Birckenstocks en de Teva’s profiteren hier natuurlijk ook van.  Maar ook modemakers doen er hun voordeel mee, en spelen in op de markt van de platte schoenen.  Wie mooi wil zijn moet pijn lijden? Die gedachte is passé!

Kunst

Zal de hoge hak nu helemaal verdwijnen? Dat zou Swartenbroux bijzonder spijtig vinden. “Een mooi gemaakte hoge hak, dat is een kunstwerk. Daar kruipt veel werk in. Maar ik vind het wel fijn dat men niet meer eist dat je ze draagt.”

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet