Dit zijn de columnisten in 'De toestand is hopeloos maar niet ernstig', op zondag 7 maart 2021

6 maart 2021
Er valt plots vanàlles te vieren op maandag 8 maart: versoepelde coronamaatregelen, de grotere buitenbubbel, méér kinderen bij elkaar….. En dan wàs het ook al Internationale Vrouwendag. Annemie Peeters spreidt de festiviteiten, viert vrouwendag een dagje eerder en stelde vijf vrouwen de volgende vraag: ‘Schrijf eens over een moment, waarop je dénkt een steen verlegd te hebben. Kiezel of rotsblok. Voor de wereld in het algemeen. Voor vrouwen in het bijzonder.’

Dat levert vijf inspirerende verhalen op van:

  • Free Souffriau: actrice, zangeres, Nette in ‘Daens the musical’ en Mega Mindy.
  • Sabine Peeters: make-up-artieste, auteur van het boek ‘Lief voor mijn lijf’, maakt Instagramposts en podcasts rond lichaamsbeeld, eetstoornissen en body positivity.
  • Carla Lynen: speelde 3 jaar geleden de hoofdrol in het fifty-fifty-project van Annemie Peeters. Getuigde in podcast, filmpjes, radio en tv over de vaak moeizame zoektocht van vijftigplussers naar werk. Heeft ze iets kunnen veranderen?
  • Sabine Appelmans: voormalig tennisser, daarna coach van het Belgische Fed Cup Team, tennis analist en performance coach en fervent padel speler.
  • Phara de Aguirre: journaliste voor VRTNWS, presentator van 'De Afspraak'

 

Lees ook: