Fikkie de Firefighter

19 november 2020
Vrijdag is het de 'Internationale Dag van de Rechten van het Kind'. Daarom selecteerde Layla El-Dekmak een hoorspel voor kinderen voor 'Zandman': 'Fikkie de Firefighter', van Stef Visjager. En dat hoorspel is niet alleen voor kinderen een groot plezier!

'Fikkie De Firefighter' is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en start op een stormachtige winternacht in 1929 wanneer er bij een kazerne in New York een mottige, magere zwerfhond komt aanlopen. Al snel blijkt hij van onschatbare waarde te zijn voor het brandweerkorps. 

Credits

'Fikkie de firefigher' is een productie voor NTR. Het scenario en de regie is van Stef Visjager. Met de stemmen van o.a. Gijs Scholten van Aschat en Walter Crommelin. Muziek door Tuur Floorizone op een oud bioscooporgel uit 1929, net zoals Fikkie de échte hond waarop het hoorspel gebaseerd is. 

Boek

Er is ook een boek over 'Fikkie de Firefighter' gemaakt: een soort karaoke-hoorspel. Bij dat boek zit een CD met tracks waar steeds één stem is weggelaten. Zo kan je zelf meespelen, of helemaal je eigen hoorspel maken. Meer info over het boek vind je op www.rubinstein.nl.

'Fikkie de Firefighter' wordt op donderdag 19 november uitgezonden in 'Zandman', tussen 22 en 23 uur.

Lees ook: