Ontdek het verhaal achter je zondagse koffiekoek

2 oktober 2016
belgisch bakboek
Nonnenscheten, metseltaart, kattentongen en zeemkoek! Het 'Belgisch bakboek' is een lofzang op de rijke traditie van de Belgische bakcultuur. Meesterbakker Stefan Elias was jarenlang de rechterhand van de legendarische Gentse bakker Jacques Bloch. Hij ging op zoek naar authentieke, heel bekende of soms bijna vergeten streekrecepten. Dit boek brengt voor het eerst meer dan honderd recepten van Belgische klassiekers samen.

De meesterbakker legt stap voor stap uit hoe je ze zelf kan maken. Met recepten van het Antwerpse handje tot de Zottegemse koekelaring.

Greet Draye van het Centrum Agrarische Geschiedenis in Leuven vult de recepten aan met anekdotes over de ontstaansgeschiedenis van elke lekkernij.

Het Belgisch bakboek gaat terug naar de essentie van het bakken en ademt de passie voor het ambacht.

Greet Draye duikt elke zondag in de geschiedenis van een lekkernij.

In Bar du matin, het cultuurprogramma op zondagmorgen van 7 tot 10.

Het Belgisch bakboek, Stefan Elias, Jacques Bloch, Greet Draye e.a.. Verschijnt op 20 oktober bij Uitgeverij Kannibaal

© foto's Séverine Lacante

Radio 1 Select