Joris Hessels over slapeloosheid: "Dezer dagen zie ik eruit alsof ik vanonder een tram kom"

28 februari 2020
VRT Radio 1
Als de nacht valt boven Gentbrugge, ligt tv-maker Joris Hessels te draaien en te keren. “Dezer dagen krijg ik heel weinig slaap en zie ik eruit alsof ik vanonder een tram kom”, vertelt hij in 'De lente van'.

“Mijn jongste zoon maakt mij veel wakker, maar hij mag dat, want dat gaat ooit voorbij. Maar wat vooral vervelend is, is dat mijn gedachtenmolen begint te draaien en dat ik te veel aan dingen denk die ik nog moet doen”, vertelt Joris Hessels in ‘De lente van’.

“Ik heb anderzijds de rare gewoonte om ‘s avonds naar iets te kijken op televisie met mijn vriendin en in slaap te vallen. Ze vindt dat vervelend, want dan moet ik constant series inhalen”, gaat hij verder. “Ik ga dan naar boven en val in slaap en een uur of twee later word ik wakker en blijf ik wakker”.

Vaak helpt het om te denken dat je er toch niets aan kan doen

“Het feit dat er zoveel moet en dat ik mezelf een ongelooflijke druk opleg zorgt ervoor dat ik moeilijk tot ontspanning kan komen. Zowel op vakantie als in mijn vrije tijd, er moet heel veel. Als je vier kinderen en een job die veel vraagt hebt, dan zit je hoofd snel heel vol”.

“Soms komt er een idee voor een reeks, of onderdeeltjes van programma’s of losse ideeën. Maar evenveel van die ideeën zijn ‘s anderendaags niet meer goed. Ik zoek echt een manier om daar wat rust in te vinden, of een weg in te vinden die ook voor mijn lief aangenaam is. Want zij slaapt goed, zij slaapt overal en nog eens overal door”.

Op vakantie heb ik het zelfs nog moeilijker om mij te ontspannen

“Ik reis ook niet zo graag, daar slaap ik nog slechter. Op vakantie gaan is goed voor iedereen om weg te zijn van alles, maar ik heb het zelfs daar nog moeilijker om mij te ontspannen. Ik heb de neiging om te denken dat ik alles moet zien, of moet gezien hebben, waardoor ik er ook gewoon niet meer van kan genieten”.

Beluister de volledige uitzending met Joris Hessels:

Joris zocht nummers over slaap. 

Beluister de volledige afspeellijst:

Lees ook:

Radio 1 Select