Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

ontbreekwoordenboek

Afbeelding van het programma: Hautekiet

Hautekiet

Aan de mevrouw met de smartphone: “Wat kwam u eigenlijk doen in deSingel?”

ma 6 nov. - 9:50

Lieven Vandenhaute ging onlangs naar een concert in deSingel, en dat beviel hem niet erg goed. In “de minuut” van Hautekiet deed hij zijn beklag over het gebrek aan smartphone-etiquette.
Lieven Vandenhaute

Ik heb de jongste weken een gebrek vastgesteld aan smartphonehygiëne, vooral bij chique geklede en er proper uitziende cultuurliefhebbers.  Het gaat om mensen die kennelijk zo goed getraind zijn in het beluisteren van Bach en Monteverdi, dat ze moeiteloos tijdens het “Erbarme dich” een sms’je kunnen sturen en bij het “Ave Maris Stella” ontroerd hun mails kunnen checken.

Maar mag ik de sms-ende dame met de Hermès-sjaal die twee zondagen geleden in deSingel vlak voor mij zat er toch op wijzen dat er twee l-en in onmiddellijk staan? Zoals in “onmiddellijk uitzetten”.

Heeft u enig idee hoe uw blauw belichte gezicht er vanop het podium uitziet? Hoe het voor de zangers van Collegium Vocale moet zijn om uw belichte gezicht te zien oplichten terwijl ze hun opperste best doen en in opperste concentratie hun ziel in uw schoot proberen te leggen? Uw schoot die helaas bezet is.

Daarom mevrouw, zet hem af. Wat kwam u eigenlijk doen in deSingel?

Hoe moet je als muzikant reageren wanneer de concertgangers hun telefoon vergeten af te zetten? Dit toppertje willen we je niet onthouden:

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet