Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

De Boshut

Anke Buckinx: “Ik zoek in alles vrolijkheid, als ik mij slecht voel dan ga ik niet naar droevige muziek luisteren"

za 15 aug. - 11:00

De tijd begint te slinken. Annemie Peeters heeft nog tot het einde van de zomer de sleutels van een boshut in het Warredal in Maaseik. Elke week ontvangt ze één bekende Vlaming. Verder is er niemand. Er is geen publiek, geen applaus, geen internet en geen likes. Is die bekende Vlaming dan nog de Vlaming die we dachten te kennen?
Anke Buckinx in De boshut

Deze week komt Anke Buckinx langs. Ze is radiopresentatrice en presenteert de ochtendshow bij Joe samen met Sven Ornelis. Anke is een Limburgse in hart en nieren en voelt zich dan ook meteen thuis in het Warredal in Maaseik. Maar voelt ze zich ook op haar gemak in de boshut, zonder haar kinderen en haar vriend, met in plaats daarvan zoemende wespen en loslopende everzwijnen?

Anke Buckinx komt bijna aangehuppeld in het bos, zo blij is ze om te gast te zijn in ‘De Boshut’: “De dochter op kamp, zoon naar de crèche en nu is het me-time.” Anke houdt van bossen en natuur maar niet van insecten. Annemie Peeters vertelt haar dan maar snel dat ze gezelschap worden gehouden door een familie hoornaars. Gelukkig zitten Anke en Annemie veilig in de boshut: “ik heb nog nooit in een tent geslapen en ik zie me dat ook niet snel doen. Maar hier in de boshut zou ik wel willen slapen. De boshut staat op palen hoog boven de grond, dus we zitten hier veilig, weg van de beesten.”

Depressief van Griet Op de Beeck

Anke Buckinx vindt het heel fijn in de boshut maar zou er niet alleen kunnen zijn, en al zeker niet zonder de nodige porties koffie en een goed boek. Ze leest super graag, maar door haar chaotisch en druk leven heeft ze er geen tijd meer voor. Vroeger wel en verslond ze alle boeken van Griet Op de Beeck. Maar daar is ze nu van afgekickt:

Ik heb haar boeken zo graag gelezen maar ik werd daar een beetje depressief van. Na ieder boek had ik 5 dagen nodig om te bekomen. Ik leef mij te hard in in het verhaal of ik herken mij te hard in een personage. Maar soms loopt dat zo fataal af met dat personage dat ik helemaal van de kaart ben

— Anke Buckinx

Toch zal je Anke Buckinx nooit droevig horen op de radio, want “op antenne zijn, is mijn therapie. Ik ben altijd gelukkig op de radio. Dan kan ik even alles uitschakelen.”

Onzekerheid

Vandaag de dag zoekt Anke Buckinx in alles vrolijkheid: “Als ik mij slecht voel, ga ik niet naar droevige muziek luisteren. Ik zoek in alles vrolijkheid, in boeken, in muziek, op televisie.” Die vrolijkheid heeft Anke nodig, want zo zegt ze: “ik heb twee kanten. Ik heb een heel vrolijke kant maar ik heb ook heel vaak off days.” Als mediafiguur heeft ze ook af en toe te kampen met vlagen van onzekerheid: “Ik ben een onzeker iemand. Ik ben heel bang voor de dag dat ik geen radioprogramma meer ga krijgen. Hoeveel tijd ik al verspild heb met onzeker zijn en piekeren. Dat is zo vermoeiend en zo frustrerend.”

**Deze aflevering werd opgenomen in juli**

Herbeluister deze uitzending:

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet