Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

De Ochtend

België blijft aantrekkelijke reisbestemming ondanks corona

do 2 jul. - 7:10

Ondanks de minder goede coronastatistieken blijven Europese vakantiegangers België zien als een aantrekkelijke en veilige bestemming. Dat blijkt uit een bevraging van Toerisme Vlaanderen. Omdat veel Europese vakantiegangers de voorkeur geven aan een vakantie in eigen land of in een buurland, wil minister Demir met "gerichte campagnes" mikken op de buurlanden Nederland, Duitsland, maar ook op Wallonië.
© Radio 1

Corona heeft een belangrijke impact op de toeristische sector, niet alleen in Vlaanderen, maar in heel Europa. Toerisme Vlaanderen peilde naar de reisplannen van Nederlanders, Duitsers, Fransen, Zwitsers, Oostenrijkers, Italianen en Spanjaarden. Een ruime meerderheid heeft zijn oorspronkelijke plannen voor de zomer bijgestuurd. Bijna de helft doet dat onder meer uit vrees voor een besmetting met corona.

Uit de bevraging blijkt dat reizigers België wel blijven zien als aantrekkelijk en veilig. "De vrees van de toeristische sector was dat we als een high risk-country gezien zouden worden door de coronarapportering", zegt Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA). Maar ons land doet het dus lang niet slecht. Italië, Spanje en ook Frankrijk worden gezien als minder veilig. België wordt op hetzelfde niveau als Nederland ingeschat.

Omdat veel Europese vakantiegangers de voorkeur geven aan een vakantie in eigen land of in een buurland, wil minister Demir met "gerichte campagnes" mikken op de buurlanden Nederland, Duitsland, maar ook op Wallonië.

Uit de bevraging blijkt dat mensen vooral willen reizen naar rurale en groene bestemmingen. "We zien dat het aantal boekingen in groene regio's opnieuw stijgt, maar in onze kunststeden is de bezetting nog niet wat ze moet zijn. We gaan die met gerichte campagnes in onder meer Nederland en Duitsland opnieuw op de kaart moeten zetten."

Beluister het gesprek met Zuhal Demir in 'De Ochtend':

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet