Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

boekenfeest

Radio 1 Sessies

album van de week

ontbreekwoordenboek

Nieuwe Feiten

Beroep in euthanasieproces: "Procedurele hardnekkigheid" zegt Walter Van Steenbrugge

di 18 feb. - 10:56

Na het assisenproces over de euthanasie van Tine Nys gaat de familie van de overleden vrouw naar het Hof van Cassatie, dat zal oordelen of alle procedures juist zijn gevolgd. Walter Van Steenbrugge, de advocaat van de arts die de euthanasie heeft uitgevoerd, spreekt van procedurele hardnekkigheid
© Belga

Gisterenavond raakte bekend dat de familie van Tine Nys het Hof van Cassatie zal vragen om de uitspraak van het euthanasieproces in Gent te vernietigen. Volgens Joris Van Cauter, de advocaat van de familie Nys, is de uitspraak van de volksjury onwettig.  Van Cauter wil verder niet reageren. "We zullen onze argumenten ontwikkelen voor het Hof van Cassatie", klinkt het.

Walter Van Steenbrugge, de advocaat van de arts die de euthanasie heeft uitgevoerd, spreekt van procedurele hardnekkigheid. "Ik vernam al tijdens het proces dat de zussen eigenlijk geen assisenproces wilden. Ik stelde me toen al de vraag: waarom zeg je niet aan je advocaten: zet je neer en stop ermee. Maar nu, als zelf het parket zegt dat het genoeg is, wil men toch nog doorgaan. Blijkbaar is er nog niet genoeg schrik gezaaid bij artsen om euthanasie uit te voeren. Deze stappen zullen opnieuw onrust creëren."

Blijkbaar is er nog niet genoeg schrik bij artsen om euthanasie uit te voeren. Deze stappen zullen opnieuw onrust creëren.

Beluister het gesprek met Walter Van Steenbrugge in 'Nieuwe Feiten' via Radio 1 Select. (Je hoort er de meest recente fragmenten van Radio 1)

Bron: vrtnws.be en 'Nieuwe Feiten'

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet