Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

ontbreekwoordenboek

Afbeelding van het programma: Hautekiet

Hautekiet

"Beste CM, waarom heeft u de moed niet om homeopathie te schrappen uit uw pakket?”

vr 20 okt. - 8:56

Reguliere geneeswijzen en alternatieve geneeswijzen zitten nog vaak bij elkaar in het pakket bij zorgverzekeraars. Zo betaalt de CM bijvoorbeeld ook homeopathie terug. Filip Raes, psycholoog aan de KU Leuven, vindt dat onbegrijpelijk: “U speelt met de gezondheid van uw leden".
"Beste CM, waarom heeft u de moed niet om homeopathie te schrappen uit uw pakket?”

Beste CM,

U betaalt homeopathische middeltjes terug. Een schadelijke schande. Niet dat het u vrijpleit, maar ook andere ziekenfondsen bezondigen zich aan dezelfde wanpraktijk.

Het wetenschappelijk verdict is nochtans duidelijk: homeopathie werkt niet. Wat placebo hier en daar ja, maar niet meer dan dat. Bovendien potentieel schadelijk, want mensen gaan vaak andere, wél werkzame behandelingen, minder kans geven. U speelt met andere woorden met de gezondheid van uw leden. En u laat ze er nog zelf voor betalen ook.

Waarom heeft u de moed niet om homeopathie te schrappen uit uw pakket? U durft niet, want… dat gaat u leden kosten. Het draait dus blijkbaar toch om de centen, en niet om de mensen.  Overtuig me alsjeblief van het tegendeel en haal homeopathie uit uw pakket. En stop er iets anders in, iets dat wèl werkt! Psychotherapie, zoals Cognitieve Gedragstherapie, ik noem maar iets.

Eén op zes volwassenen kampt met depressie of een angststoornis. Cognitieve Gedragstherapie is een wetenschappelijk bewezen effectieve behandeling voor die aandoeningen. Als u voldoende lef heeft én werkelijk begaan bent met de gezondheid en het welzijn uw leden, dan betaalt u zoiets terug, én géén kwakzalverij.

Het programma “Zondag met Lubach” ging deze maand ook dieper in op al die alternatieve geneeswijzen die worden terugbetaald door zorgverzekeraars:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet