Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

ontbreekwoordenboek

album van de week

classic album van de week

Radio 1 Sessies

kies24

De Ochtend

Burgemeester van Veurne wil meer informatie over corona-uitbraak net over de Franse grens

wo 24 feb. - 7:22

Peter Roose, burgemeester van grensgemeente Veurne, maakt zich zorgen over een grote corona-uitbraak in het Franse Duinkerke. Hij pleit voor een meer structurele informatie-uitwisseling tussen grensgemeenten, zodat iedereen de evolutie van het coronavirus op de voet kan volgen.
Veurne

“Het probleem is dat wij als Vlaamse gemeenten weinig informatie hebben, behalve de mediaberichten”, klaagt Peter Roose in 'De Ochtend'.

“Via de Vlaamse Zorgatlas worden wij op de hoogte gehouden van de besmettingen in onze eigen gemeente en onze buurgemeenten. Maar we hebben geen informatie over de situatie aan de andere kant van de grens."

Roose wil meer informatie omdat er in zijn regio meer dan 6.000 Franse grensarbeiders werken. Voor de goede orde: hij pleit er niet voor om de grenzen te sluiten, maar wel voor een betere informatie-uitwisseling om zijn beleid erop af te stemmen én de werkgevers in Veurne goed te kunnen informeren en scherp te houden. Er zijn namelijk al enkele corona-clusters opgedoken in bedrijven in de regio.

De burgemeester nam alvast het heft in handen en belde gisteravond met zijn Franse collega, van net over de grens. Die wist hem te vertellen dat daar sprake is van 900 besmettingen per 100.000 inwoners, terwijl dat er in Veurne amper 140 per 100.000 inwoners zijn.

Beluister het gesprek met Peter Roose in 'De Ochtend':

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet