Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

ontbreekwoordenboek

album van de week

classic album van de week

Radio 1 Sessies

kies24

C'était magnifique: Bekijk de mooiste momenten uit de carrière van Arno

zo 24 apr. - 4:30

Het nieuws komt niet geheel onverwacht, maar komt bij muziekfans toch snoeihard binnen. Arno Hintjens, de Belpoplegende die ook buiten onze grenzen een begrip werd, is op 72-jarige leeftijd overleden. Arno leed al een tijd aan pancreaskanker en bezweek uiteindelijk aan die ziekte. Geniet samen met ons van deze mooie Arno-momenten uit zijn carrière.
Arno

Op 12 januari stond Arno nog op het podium voor een exclusieve Radio-1 sessie. Maar nadien annuleerde hij zijn opkomende optredens. Op 23 april maakte zijn manager het nieuws bekend dat hij op 72-jarige leeftijd overleden is. Dat Arno een grote invloed heeft gehad op de muziekwereld, valt niet te ontkennen. Maar hij heeft ook enkele andere mooie momenten met ons gedeeld. Wij sommen er alvast enkele op. 

Onvergetelijke Arno momenten:

Arnaud Charles Ernest Hintjens werd op 21 mei 1949 geboren in Oostende. Hij begon als mondharmonicaspeler en belandde in 1970 in zijn eerste 'echte' groep. En sindsdien is het niet gestopt: Freckle Face, Tjens Couter, T.C. Matic, Charles et les Lullus en natuurlijk Arno solo. Aanvankelijk koos Arno voor het beroep van kok vooraleer hij muzikant werd. Hij kookte zelfs voor muzieklegende Marvin Gaye, toen die nog in Oostende woonde. Bekijk hieronder hoe hij zélf garnaalkroketten maakte. 

In 2019 werd Arno 70 jaar. In het OLT Rivierenhof vierde de jubilaris zichzelf, samen met bevriende muzikanten: Zwangere Guy, Stef Kamil Carlens, Black Box Revelation, Tiggerfinger, Melanie De Biasio. 

Wie is Arno? 

Wie is de man achter de microfoon? In 2014 was Arno voor zijn 65ste verjaardag te gast bij Friedl' Lesage voor een intiem gesprek in 'Touché'. Beluister het gesprek hieronder. 

Benieuwd naar welke muziek Arno zelf graag luistert? Ontdek hieronder de favoriete platen van de zanger. 

Ik kwam klaar de eerste dat ik 'One night' van Elvis Presley hoorde. Maar cerebraal he, ik was toen nog jong.

— Arno

De Dikke Delvaux

Belpop-encyclopedie Jan Delvaux besprak in 'De Dikke Delvaux' elke week een verhaal uit de Belgische muziekgeschiedenis. Weetjes, leuke feitjes, bijzondere verbanden, rare songs, verborgen parels, of gewoon smeuiïge roddels. Ook Arno kwam aan bod in: 'de verdwenen zizi van Arno'.

Krijg je maar niet genoeg? Ontdek hieronder de afgelopen Radio 1 Sessies met Arno. 

Lees ook

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet