Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

ontbreekwoordenboek

De Ochtend

Cindy Franssen en Griet Smaers aangesteld als interim-voorzitters CD&V

wo 9 okt. - 5:29

CD&V heeft twee interim-voorzitters aangesteld, het zijn Europees parlementslid Cindy Franssen en Griet Smaers die schepen is in Geel. Zij nemen de taak over van Wouter Beke die in de Vlaamse regering minister van Welzijn is geworden. CD&V kiest later dit jaar een nieuwe voorzitter.
Cindy Franssen (l) en Griet Smaers (r) te gast in 'De Ochtend'

De algemene vergadering van CD&V heeft Europees parlementslid Cindy Franssen en schepen in Geel Griet Smaers aangesteld als interim-voorzitters van de partij.

Ze worden belast met de dagelijkse leiding van de partij, de start van de uitvoering van de aanbevelingen van de “12 apostelen” (een groep parlementsleden en ex-parlementsleden die de slechte verkiezingsuitslag van 26 hebben geëvalueerd) en de organisatie van de voorzittersverkiezingen.

CD&V'ers die zich kandidaat willen stellen voor het voorzitterschap van de partij, hebben daarvoor tot 21 oktober de tijd. De stemming, tussen 28 oktober en 17 november, gebeurt online of per brief. Op 18 november worden de resultaten bekendgemaakt.

Als geen van de kandidaten de vereiste 50 procent van de stemmen haalt, volgt tussen 20 november en 5 december een nieuwe stemronde met de twee best gerangschikte kandidaten. De resultaten worden op vrijdag 6 december bekendgemaakt.

Franssen en Smaers waren te gast in 'De Ochtend'. Bekijk de video:

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet