Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

ontbreekwoordenboek

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

Nieuwe Feiten

De broekrok is terug (en meteen symbool voor rebellie)

do 12 sep. - 6:47

“Gewoon lelijk” vindt Lieven Vandenhaute de broekrok: de rok die een beetje een broek is. Of de broek die een beetje een rok is, zoals je wilt. Maar nu is ie terug. En dat is een statement tegen de “comfy” mode van de afgelopen jaren: denk bijvoorbeeld aan de sneakers en de hoodies.
De broekrok is terug van weggeweest

Kate Middleton en Koningin Maxima waren al langer fan, en dat zegt eigenlijk al veel: de broekrok was – inderdaad, was - weggelegd voor één bepaald segment van de maatschappij. De dames die zich graag - of door hun functie verplicht - als ‘tuttige’ dametjes kleden.

Maar nu is ie sinds maart dit jaar niet meer weg te slaan van de catwalk, en dat is een veeg teken. Het was het merk Celine dat er voor het eerst mee op de proppen kwam, maar intussen zijn grote merken als Givenchy en Victoria Beckham mee op de kar gesprongen. Overal zie je culottes, gecombineerd met blazers, hemdjes, hooggesloten plisébloesjes en hoge laarzen of pumps. Een nieuwe soort burgerlijkheid als het ware.

“Het is een statement tegen de comfy mode die we de afgelopen jaren hebben gezien, wordt gezegd” zegt Babette Moonen in ‘Nieuwe Feiten’. Denk bijvoorbeeld aan de hoodies die zo lekker zitten, of aan de sneakers… allemaal lekker makkelijk. De broekrok is niet meer zo comfortabel, maar wel zo modieus. “Dus het is eigenlijk een soort van statement van de modewereld. Zij zeggen: kijk jongens, jullie hebben lang genoeg iets comfortabel gedragen, nu gaan wij weer bepalen wat jullie gaan dragen.”

En of het echt zo lelijk is als Lieven Vandenhaute beweert? Dat is een kwestie van persoonlijke smaak. Maar als je deze winter rebels wilt zijn, weet je alvast wat aantrekken.

Beluister het gesprek met Babette Moonen, eindredacteur 'Nieuwe Feiten: 

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet