Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

ontbreekwoordenboek

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

Culture Club

De cultuurtips van Luk Lambrecht

zo 23 mei - 0:41

Luk Lambrecht is kunstrecensent, curator en sinds kort winnaar van de Ultima voor Beeldende Kunsten 2021. Welke tentoonstellingen vindt hij zelf een aanrader? Hij deelde zijn cultuurtips in 'Culture Club'.
Luk Lambrecht - Culture Club

Tentoonstellingen

KUNSTENFESTIVALDESARTS

Het Kunstenfestivaldesarts is een internationaal kunstenfestival dat in het teken staat van hedendaags theater, performance, dans en bij uitbreiding film en beeldende kunst. Dit drie weken durende festival vindt elk jaar in mei plaats en wordt in zo'n 20 verschillende culturele centra tentoongesteld. Het festival brengt verschillende inwoners van Brussel in contact om er voor te zorgen dat de Belgische en Europese hoofdstad op een nieuwe, specifieke manier wordt beleefd. Nog tot en met 30 mei kan je het festival bezoeken. Het programma vind je op www.kfda.be.

Kunstenfestivaldesarts

Kunstenfestivaldesarts

People - Narcisse Tordoir

In het Antwerpse TICK TACK vind je 'People' van Narcisse Tordoir. Een beeldend kunstenaar uit Antwerpen die werkt met verschillende media zoals tekeningen, schilderijen, fotografie en installaties. In zijn werk gaat hij op zoek naar de link tussen romantiek en realiteit, en tussen geschiedenis en actualiteit. 

Narcisse Tordoir - People

Narcisse Tordoir - People

Libasse Ka - Rhe reality of a reflection

Libasse is geboren en getogen in Senegal en is al sinds zijn vroege jeugd geïnteresseerd in beeldende kunst. Toen hij tien jaar geleden in België aankwam en de nationale talen niet beheerste, was tekenen voor hem een ​​uitdrukkingsmiddel. Libasse drukt zichzelf uit in een verfijnde stijl die de eenvoud van vormen weergeeft. Het thema van de tentoonstelling is de realiteit van een reflectie. In de Wetsi Art Gallerij krijgen Afrikaanse kunstenaars die meestal onzichtbaar zijn in reguliere gallerijen de ruimte om zich voor te stellen. Het is een cultureel project dat door middel van samenwerkingen bruggen en kansen creëert. Nog tot en met 6 juni kan je het werk onder leiding van curator Luk Lambrecht bezoeken.

 

Wetsi Art Gallery

Wetsi Art Gallery

CCINQ - Lotte Van den Audenaeren & Dajo Van Den Bussche

In een kleine ruimte onder het Brusselse Centraal station bevindt zich CCINQ. Een soort vitrine-ruimte waar je momenteel het werk van Lotte Van den Audenaeren & Dajo Van Den Bussche kan bezoeken. Dajo is een jonge fotograaf die door middel van fotografie de wijzigingen in een landschap als gevolg van industrialisatie bloot legt. Met zijn camera probeert hij de ingewikkelde en soms zelfs intieme relatie vast te leggen die mensen met machines delen. Lotte Van den Audenaeren maakt werken die de materiële kant van deze tijd weergeven. Ze gaat te werk aan de hand van stukjes natuurlijk zonlicht, voorbijgaande geluiden, fluorescerende stoffen of rottende natuurlijke objecten. De tentoonstelling loopt nog tot en met 3 juli.

 

CCINQ

CCINQ

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet