Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Afbeelding van het programma: #weetikveel

#weetikveel

“Een tifo? Dat is een collectief orgasme.”

ma 19 jul. - 11:27

Als je voetbalfan bent, dan weet je natuurlijk al wat een tifo is: fanatieke supporters moedigen hun favoriete club op commando aan met A4-blaadjes, vlaggen, e.a. Als je zo een heel stadion meekrijgt, geeft dat een ongelooflijke kick, vertelde Club Brugge-supporter Hans Noyelle in #weetikveel. Hij maakte zelf ooit 28.000 (!) A4-blaadjes vast aan de zitjes in het stadion. En dit voor een moment van 30 seconden.
Hans Noyelle

Een tifo? “Dat is monnikenwerk” vertelde Hans Noyelle aan Kobe Ilsen in #weetikveel. Hijzelf en andere vrienden-supporters van Club Brugge zijn er soms dagen mee bezig. Bedoeling? Hun favoriete ploeg net voor de kick-off aanmoedigen met een tekstuele of visuele boodschap.

(lees verder onder de video waarin je een aantal opvallende tifo’s te zien krijgt)

Het record van Noyelle staat op 28.000 A4-blaadjes. Die maakte hij samen met zijn team vast aan de zitjes in het stadion, toen Club Brugge tegen Ajax moest spelen in de Champions League aan het begin van de jaren 2000 .  Toen de supporters die blaadjes op commando in de lucht staken, kreeg je de boodschap ‘You’ll never walk alone’ te zien.

“Het creëert eenheid met de spelers” zegt Noyelle. “En het is bovendien visueel heel mooi.”

"Collectief orgasme"

Noyelle noemt het zelfs een collectief orgasme: “Het is zoiets als een doelpunt. Het is een extase. Zeker als je er dagen aan gewerkt hebt met een heel team, en de spelers er dan nog voldoening uit halen.” 

Dat de spelers er voldoening uithalen is niet overdreven. Club Brugge won wel degelijk van Ajax. Al zal dat niet alleen aan die 28.000 blaadjes van Noyelle gelegen hebben…

Meer weten? Beluister de aflevering van #weetikveel over voetbalsupporters via onze podcast

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet