Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

kies24

ontbreekwoordenboek

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

Kies 19

Groen-lijsttrekker Kristof Calvo: "Liberalen en groenen zouden samen mooie dingen kunnen doen"

do 23 mei - 7:43

Groen-lijsttrekker Kristof Calvo stak in 'KIES19' de zin om samen te werken met Open VLD niet onder stoelen of banken. "We zouden samen mooie dingen kunnen doen." Tegelijk betreurt hij dat de liberalen "deze campagne ongelooflijk veel moeite heeft gedaan om zo hard mogelijk op de N-VA te lijken."
© Radio 1

Dat Kristof Calvo wel gelooft in een blauw-groene (of groen-blauwe) as, is al langer dan vandaag duidelijk. In zijn thuisstad Mechelen werkt hij al jaren heel nauw samen met Open VLD-burgemeester Bart Somers. En in een debat met minister Alexander De Croo (Open VLD) in 'KIES19' verwijst hij ook naar Gent, waar liberalen en groenen (samen met de SP.A) al meer dan zes jaar de stad besturen.

Calvo is er dan ook van overtuigd dat Groen en Open VLD "samen mooie dingen" zouden kunnen doen op nationaal niveau. "We zouden samen kunnen opkomen voor een beter sociaal statuut van zelfstandigen of voor lagere lasten op arbeid." Maar hij stelt tegelijk vast en betreurt dat "Open VLD deze campagne ongelooflijk veel moeite heeft gedaan om zo hard mogelijk op de N-VA te lijken. En dat is doodjammer."

Calvo verwijst naar de Nederlandse links-liberale partij D66 "die van eerlijke fiscaliteit wel een speerpunt maken". "Hier blijft Open VLD een partij die toch uiteindelijk opnieuw de factuur bij de middenklasse zal leggen". Aan progressieve liberalen in Vlaanderen roept hij dan ook op om op Groen te stemmen, "want met Open VLD krijg je opnieuw een N-VA-regering".

(lees verder onder de video)

De Croo: "Meer raakvlakken over doelstelling dan over methode"

Minister van Financiën Alexander De Croo erkent dat liberalen en groenen dezelfde doelstelling hebben als het bijvoorbeeld over belastingen gaat (het thema van het debat, red.), "we willen de belastingen op arbeid doen dalen", maar dat de methode verschilt. "Bij Groen gebeurt dat door een verschuiving, bij ons gebeurt dat door een verlaging, omdat we meer mensen aan een job willen helpen en de overheid efficiënter willen maken. Bij ons gaat eerlijke fiscaliteit over lagere fiscaliteit."

Bekijk het integrale debat:

Bron: vrtnws.be en 'KIES19'

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet