Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

Wonderland

Het Zesde Metaal gaat 12 uur lang live

wo 24 feb. - 8:10

Volgende zondag organiseert ‘Het Zesde Metaal’ een livestream die 12 uur zal duren.12 uur lang live muziek en je kan ook chatten met de leden van de groep. “We gaan de kijker er zo veel mogelijk bij betrekken” vertelt Wannes Cappelle in 'Wonderland'.
© Belga

Wannes Cappelle, zanger en frontman van de band, maakte in de beginjaren de keuze om te zingen in zijn moedertaal West-Vlaams. “De taal van de underdog” noemt hij het zelf. Maar die positie van underdog was van korte duur. Het Zesde Metaal groeide uit tot een gevestigde waarde. “Ik dacht, ik doe maar wat, tot dat je op Werchter staat.” Voor Cappelle was deze keuze niet zo vanzelfsprekend. “Mensen zeiden, je moet uw eigen stem zoeken, maar ik vond die maar niet.”

De evolutie die hij in zijn muziekwereld heeft doorleefd, schreef hij neer in een boekje 'Heersers'. In het begin probeerde Cappelle te zingen in het Engels, maar dat voelde niet helemaal juist. “In het West-Vlaams wist ik welke woorden ik moest kiezen.”

Livestream

Stilzitten tijdens de Coronacrisis was geen optie voor de groep. De goesting om op te treden voor een publiek was enorm. Het was dan ook meteen duidelijk dat ze iets wilden doen. Jammer genoeg is de geplande theatertour niet kunnen doorgaan. Maar van een compensatie gesproken…

Nu zondag gaan de artiesten 12 uur lang muziek maken. En dat doen ze met een gegronde reden. “We willen vooral het gemis aan contact met de fans compenseren. We gaan de kijker er zo veel mogelijk bij betrekken” vertelt Cappelle. De kans bestaat dat ook na corona dit systeem van optreden blijft bestaan. Een livestream kan bijvoorbeeld ingezet worden wanneer een concert uitverkocht is. “We hebben de mogelijkheden gezien van zo’n concept en die omarmd."

Tickets voor de livestream vind je via de website www.hetzesdemetaal.be 

Beluister het gesprek met Wannes Cappelle in 'Wonderland' via Radio 1 Select

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet