Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

kies24

ontbreekwoordenboek

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

De wereld van Sofie

"Ik kon niet naar dansvoorstellingen gaan kijken omdat ik er verdrietig van werd"

ma 14 jan. - 11:02

“Het is een kinderdroom die uitkomt”, zegt Hanne Decoutere over het programma 'Hanne Danst'. Maar daarvoor moest ze wel wat verdriet verwerken.
hanne

Dinsdagavond start op Canvas ‘Hanne danst’, het programma waarin Vrt-journaalanker Hanne Decoutere zich ontpopt tot prima ballerina en haar favoriete scène danst met een gerenommeerd balletensemble.

Dat dansen was van kleinsaf aan Hannes droom. “Als kleuter probeerde ik al op de tippen van mijn pantoffels te gaan staan, ik herinner me dat mijn moeder kloeg dat mijn pantoffels ervan versleten.” Uiteindelijk mocht ze starten met balletles toen ze 6 was. En toen ze 12 was, was ze geslaagd voor een auditie in de balletschool in Antwerpen.

Toch is ze er professioneel niet in verder gegaan. En dat lag vooral aan haar ouders, die vonden dat ze beter voor een ‘echte job’ zou gaan. “Ze wilden natuurlijk het beste voor hun kind, en voor hen was een diploma middelbaar prioritair”, zegt Hanne. Ze bleef daarnaast wel 25 uur per week dansen, maar ervoer het toch als een gemis dat ze niet op balletschool zat. Een tijdlang kon ze zelfs niet naar dansvoorstellingen gaan kijken, omdat het te pijnlijk was.

Onverwerkt verdriet

Toen ze werd gevraagd voor ‘Hanne danst’, twijfelde ze eerst. Wilde ze dat potje verdriet – dat al die jaren verzegeld was geweest - opnieuw openen? Maar het was haar man die doorduwde, en nu weet ze heel zeker: “Ja, ik ben in de wieg gelegd om ballerina te worden. Het is wat ik zou doen, mocht ik de tijd kunnen terugdraaien.”

Achteraf gezien is het voorbije jaar zelfs helend geweest.  Het verdriet dat er nog zat, is verwerkt. “Ik heb heel even mijn droomleven van ballerina geleefd en er intens van genoten. De cirkel is rond, ik kan er met een glimlach naar kijken en in schoonheid afscheid van nemen op 12 februari.” Het optreden in het Concertgebouw in Brugge zal sowieso de laatste keer zijn dat ze als danseres op een podium staat.

Of ze van plan is om bij haar eigen kinderen heel anders met hun dromen om te gaan? “Toch wel. Ik hoop dat ze van hun passie hun beroep kunnen maken, en zal alles doen om hen daarin te steunen.”

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet