Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

kies24

ontbreekwoordenboek

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

"Ik zen weg": die keer dat Arno het aftrapte bij 'Villa Vanthilt'

ma 25 apr. - 2:31

Dit weekend overleed Arno. Muzikant, maar ook "enfant terrible". 'Classic Stories' diepte een video op uit het rijke VRT-archief. Over die keer dat hij het aftrapte bij 'Villa Vanthilt'.
Arno

Arno stond op televisie bijna altijd garant voor een of andere vorm van spektakel.  Hij doorbrak bijna altijd de ongeschreven regels die er in de media gelden. Wanneer hem een glas champagne aangeboden werd, zei hij: "Geef mij maar een pintje. Ik drink enkel champagne bij oesters".

Hij rookte voor de camera, vloekte, liep weg van tv-sets en maakte het journalisten niet altijd makkelijk door niet, amper of alleen heel kort de vragen te beantwoorden. Toch schemerde in alles wat hij deed en zei ook zijn eigenzinnige charme door.

Misschien herinner je je nog die keer dat hij het aftrapte bij 'Villa  Vanthilt'? Geena Lisa vertelde er over een rubriek in '1000 zonnen': elke week mocht ze een ander bad nemen, gaande van een kleurenbad tot een champagnebad. En Arno? Die vond het maar niks. En dat liet hij duidelijk merken.

Bekijk de video

Bron: vrtnws.be en 'Classic Stories'

Kijk ook

'Arno, c'était magnifique': luister naar het laatste gesprek met het muziekicoon

"Mag ik nog es bij je langskomen?" Die vraag stelde Friedl' Lesage aan Arno nadat hij begin januari een aangrijpende Radio1 Sessie had gespeeld. Deze sessie, en de daaropvolgende concerten in zijn living (de AB) en zijn thuishaven (Oostende), werden zijn laatste. Ze spraken af in het café De Archiduc in Brussel en praatten over alles wat het leven de moeite waard maakt. Beluister de podcast in de app van Radio 1.

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet