Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

kies24

ontbreekwoordenboek

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

De wereld van Sofie

Inge was minnares: “We hebben een heel mooie relatie beleefd"

do 13 feb. - 3:11

Veertien jaar lang had Inge een relatie met een getrouwde man. Dat was voor haar een volwaardige relatie. In 'De Wereld van Sofie' vertelde ze hoe het was om een minnares te zijn.
©Taya Iv (via Unsplash.com)

Inge belandde jaren geleden in de positie van minnares. “'Belanden' is een goeie term. Ik koos dat niet doelbewust. Ik werd gewoon verliefd op iemand”, vertelt Inge. Vanaf het begin wist ze dat hij zijn vrouw niet zou verlaten. Dat was een soort hoofdprincipe. En ze begreep dat. “Ik kon gezegd hebben: “hier stopt het”, maar ik was verliefd, en ik heb er nog steeds geen spijt van. Het ging om werkelijke gevoelens, maar wel in een context die er natuurlijk voor zorgt dat er een deel een leugen was.”

Bedrog

Volgens Inge verschilde haar relatie niet zo veel van een conventionele relatie. Zoals in elke relatie was het begin spannend, en begon het met een aantal principes die ook evolueerden.

Het grote verschil met een 'gewone' relatie was de 'organisatie' ervan, het was niet zo makkelijk om met hem af te spreken. Daarnaast is in zo'n relatie ook één van de twee onethisch. “Dat is de minder mooie zijde. Sommige mensen denken dat je alleen maar het beste beleeft in zo’n type relatie, maar het gaat niet alleen om het seksuele. Wat er tussen ons gebeurde, dat was puur! Maar de volledige context errond was dat niet", vertelt Inge "Ik zou het zelf niet fijn vinden om bedrogen te worden.”

Inge: Ik zou het zelf niet fijn vinden om bedrogen te worden.

Inge wist niet veel over zijn relatie met zijn vrouw. Ze was ook niet op zoek naar wat er in die relatie gebeurde. Er werd dan ook niet over gesproken, uit respect voor zijn partner. “Het was mijn zaak niet wat tussen hen gebeurde. Hoe wij tegenover elkaar stonden was veel belangrijker.”

In het reine gekomen

De relatie is ondertussen beëindigd. Hij koos ervoor om het bekend te maken. “Dat vond ik geen slecht einde", zegt ze 'Hij was voor een deel in het reine gekomen en ik had niet de indruk dat ik een onvolledige relatie had beleefd. Die relatie duurde 14 jaar en we zijn nog altijd goeie vrienden. Dan was dat niet zomaar een bevlieging.”

Of ze zich nooit misbruikt voelde? “Nee, totaal niet. Ik kon altijd nee zeggen. Ik was een volwassen persoon. Alles wat we beleefd hebben, daar neem ik mijn volledige verantwoordelijkheid voor op en ik sta nog altijd achter mijn keuzes. En we hebben een heel mooie relatie beleefd.”

Beluister de reportage in De Wereld van Sofie:

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet