Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

De Wereld van Sofie

Invloedrijke influencers

wo 9 jan. - 9:37

Binnenkort verschijnt een biopic over Chiara Ferragni, de Italiaanse influencer die gevolgd wordt door miljoenen mensen en een immense impact heeft met haar posts op Instagram. Ze wist een miljoenenbusiness op te bouwen rond haar alter ego “The Blonde Salad”. Hoe invloedrijk zijn zulke influencers? En wie heeft er echt impact in onze maatschappij?
Chiara Ferragni

Tiany Kiriloff is zowat de Vlaamse tegenhanger van Chiara Ferragni. Zij is de leading lady van modeplatform Belmodo. Hoe schat zij het belang van influencers in? Wat is volgens haar de verklaring voor het enorme succes van Ferragni? 

Liselot Hudders (UGent) doet onderzoek naar nieuwe vormen van reclame, onder andere  influencers en hun invloed op kinderen en jongvolwassenen. Zij zet kanttekeningen bij het fenomeen op gebied van ethiek en transparantie.

Schrijfster en columniste Roxane van Iperen fulmineerde in een column over de “selectieve en gefabriceerde kwetsbaarheid” die ze al te vaak ziet bij influencers.

Door wie of wat laten we ons beïnvloeden los van de producten die we gebruiken, maar als het op onze culturele smaak aankomt.  Spelen recensenten daar nog een rol van betekenis? Een gesprek met muziekrecensent Sasha Van der Speeten.

Een van de meeste invloedrijke denkers dan weer in ons land is - volgens de lijst van De Morgen van twee jaar geleden dan toch - moraalfilosoof Patrick Loobuyck. Een filosofisch gesprek over “invloed hebben” en over wie of wat hem beïnvloed heeft in zijn denken.

Redacteur Vincent Byloo dook in het leven van Raspoetin. Hij was de onzichtbare hand die in het Rusland van begin 20ste eeuw de tsarenfamilie in zijn greep hield en vanachter de schermen zoveel invloed uitoefende dat hij het Russische beleid en zo zelfs de loop van de geschiedenis heeft bepaald.

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet