Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

ontbreekwoordenboek

Afbeelding van het programma: De Wereld Vandaag

De Wereld Vandaag

Joachim Coens over lunch in hotel: "Het was compleet fout. Dit zal nooit meer gebeuren."

ma 26 okt. - 7:52

Op verschillende nieuwswebsites circuleert er een foto waarop CD&V'ers Joachim Coens en Pieter De Crem aan het lunchen zijn in een Brussels hotel. Nochtans mag je onder de huidige coronamaatregelen enkel eten in een hotel als je er ook overnacht. "Het zal niet meer gebeuren" reageert CD&V-voorzitter Joachim Coens in 'De Wereld Vandaag'.
Joachim Coens en Pieter De Crem lunchen in een Brussels hotel

Maandag ook de foto van CD&V-voorzitter Joachim Coens en oud-minister Pieter De Crem op de nieuwswebsites gezien? Ze waren samen aan het lunchen in het restaurant van een hotel vlakbij het CD&V-partijhoofdkwartier. Dat is een overtreding van de coronaregels, want geen van beiden overnachtte in het hotel.

Coens en De Crem werden "betrapt" door twitteraar Jeroen Smets, die een foto op zijn Twitteraccount plaatste.

(lees verder onder de tweet)

"Ik heb daar niet overnacht, en in die zin was dat compleet fout" excuseert Joachim Coens zich in 'De Wereld Vandaag'. "Ik had een afspraak met Pieter en het hotel ligt naast de deur. Normaal gezien zouden we het eten daar uithalen."  Maar omdat het restaurant van het hotel leeg was, hebben we daar gegeten, vertelt hij. "Naar veiligheid toe was het dus geen probleem. Maar eigenlijk is het een soort achterpoort die helemaal niet moet gehanteerd worden, en zeker niet door ons, als politici. We hebben een voorbeeldfunctie. Het had niet mogen gebeuren, en dat is een belangrijke les voor mij. Ik vind dat politici zich aan de regels moeten houden en zelfs nog strenger moeten zijn voor zichzelf dan voor de anderen. Maar het is ook aan iedereen gegeven om eens een fout te maken, en dat in te zien."

We hebben een voorbeeldfunctie. Het had niet mogen gebeuren.

"Ik probeer zoveel mogelijk de regels te respecteren zoals zovele Vlamingen en Belgen het doen, dus in die zin was dat absoluut niet goed.  Dit zal nooit meer zal gebeuren."

Beluister het gesprek met Joachim Coens in 'De Wereld Vandaag' via Radio 1 Select (Je hoort er de meest recente fragmenten van Radio 1)

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet