Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Bij Debecker

"Keer terug naar uw land, vuilen aap!"

do 4 okt. - 22:00

Cyberhaat is onlosmakelijk verbonden met het internet. Gebruikers profiteren ervan om ongevraagd en vaak ook anoniem hun mening te geven, maar ook persoonlijk mensen aan te vallen. En het is niet alleen een probleem bij jongeren. Ook ouderen doen soms duchtig mee.
"Keer terug naar uw land, vuilen aap!"

Saïd Bataray is fervent Twitteraar, maar krijgt vaak stevige reacties op dingen die hij post. Idem voor journalist Joël De Ceulaer. "Ze lokken dat uit", is een vaak gehoorde reactie, maar is dat geen kromme redenering?

Joël De Ceulaer zegt dat hij er nooit om vraagt om haat over zich heen te krijgen, maar bij het minste dat hij online plaatst, krijgt hij een hoop bagger over zich heen. Hij wordt verweten een linkse rat te zijn. Saïd Bataray krijgt dan weer vaak te horen dat hij "terug naar zijn land moet".

Joël is het bewijs dat cyberhaat niet alleen een jongerending is. Ook oudere, volwassen mensen krijgen ermee te maken én doen er aan mee. Campagnes moeten dus gericht worden op de bevolking in het algemeen en niet op de jeugd in het bijzonder.

Bekijk hier een filmpje tegen cyberhaat:

Bekijk hier het gesprek over cyberhaat:

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet