Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

Afbeelding van het programma: Hautekiet

Hautekiet

"Laat sportlessen op school geven door leerkrachten L.O. en niet door onderwijzers"

ma 7 mei - 9:03

"Door elke school te verplichten om de sportlessen te laten geven door een leerkracht L.O. verklein je opeens vier problemen" zegt leerkracht L.O. Ann Jackers.
Ann Jackers mocht in één minuut haar mening kwijt in het programma 'Hautekiet'

Hoe vaak wordt er niet geklaagd over de jeugd die veel te weinig beweegt en dat er maar weinig van onze Belgische topsporters meekunnen op internationaal niveau? Toch worden er op steeds meer lagere scholen onderwijzers ingezet om bewegingslessen te geven in plaats van een leerkracht lichamelijke opvoeding, die thuis zit te wachten op werk terwijl er een tekort is aan leerkrachten om voor de klas te staan.

Hoe kan men kwaliteit verwachten op wereldniveau als er aan de basis al slecht gestart wordt?

Door deze lessen te laten geven door leerkrachten met een degelijke opleiding van drie jaar en die er bewust voor gekozen hebben, krijgen de kinderen een breder en beter aanbod van verschillende sporten waardoor er meer kans is dat ze gaan sporten buiten de school.

Door elke school te verplichten om de sportlessen te laten geven door een leerkracht L.O. verklein je opeens vier problemen.

Namelijk meer onderwijzers in de klas, meer leerkrachten L.O. aan het werk en de kwaliteit van de sportlessen zullen verhogen met als gevolg dat er meer kinderen gaan bewegen en op termijn een betere gezondheid zullen hebben. Maar blijkbaar is deze redenering alleen mogelijk met wat gezond boerenverstand.

Bij deze een dringende oproep aan de ministers van onderwijs, tewerkstelling, sport en gezondheid om hier toch eens even over na te denken

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet