Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Afbeelding van het programma: Touché

Touché

"Laat voelen dat je er bent. Dat zit in kleine dingen, maar dat betekent vooral luisteren naar elkaar."

zo 6 dec. - 2:32

Televisiemaker Dieter Coppens is een van de gezichten van de Warmste Week dit jaar. Naast het centrale thema dankbaarheid, legt Radio 1 ook de focus op eenzaamheid. En dat is ook volgens Coppens nu meer dan ooit van toepassing.
Dieter Coppens

Op de vraag of hij de afgelopen maanden eenzaam is geweest, antwoordt Dieter Coppens aarzelend van niet. Maar dat hij mensen heeft gemist, weet hij wel zeker. "Ik heb een warm gezin, maar je mist wel goede vrienden. Daar naartoe gaan, die eens vastpakken. Dat is wel een soort van eenzaamheid."

We kennen Dieter Coppens inderdaad als de warme knuffelpresentator van het Eén-programma Down The Road. Daarin gaat hij op vakantie met personen met het syndroom van Down. Ook voor hen waren de afgelopen maanden moeilijk. "Ze konden niet gaan werken, waardoor ze plots geen enkel sociaal contact meer hadden." Gelukkig horen de deelnemers elkaar en ook Dieter regelmatig via Whatsapp. "Ik heb hen regelmatig opgebeld. Als ik voelde dat ze het nodig hadden, bijvoorbeeld wanneer ze mij binnen de minuut 15 keer probeerden bellen, dan belde ik wel eens terug."

Hoe kan jij helpen?

Wat de Warmste Week zal bieden, weten we morgenvroeg pas. Maar in tussentijd geeft Dieter wel deze gouden tip: "Laat voelen dat je er bent." Hoe je dat precies doet, bepaal je zelf. Maar weet dat het in kleine dingen zit. Bijvoorbeeld gewoon luisteren naar elkaar. 

"Ik woonde vroeger op een appartement in Antwerpen. Mijn buurvrouw was heel eenzaam. Zij had nood aan een gesprek. Ik deed dat dan ook. Af en toe eens langskomen en een koffietje drinken. Af en toe ging ik wel heel voorzichtig mijn appartement uit, want ze stond er elke keer. Langskomen gaat niet altijd, bijvoorbeeld als je moet gaan werken. Maar dat zei ik dan ook. En dan beloofde ik op 's avonds eens binnen te springen, na mijn werk."  

Herbeluister Touché met Dieter Coppens (in twee delen):

Lees meer:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet