Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

ontbreekwoordenboek

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

De Wereld van Sofie

Laure heeft een relatie met een vrouw én met een man

di 23 apr. - 10:49

Vier jaar geleden leerde Laure haar vrouw Hanne kennen. Het was meteen grote liefde. Maar na een tijd begon ze de spanning van een prille verliefdheid te missen. Die vond ze bij Sven. Laure woont ondertussen deeltijds bij Hanne, en deeltijds bij Sven.
Stockphoto

Laure leerde haar vrouw Hanne vier jaar geleden kennen. Het was meteen dik aan: passionele liefde, alles erop en eraan, een droomrelatie. Maar een half jaar geleden begon er iets te knagen. Ze miste de spanning van de prille liefde. Dus ging ze op zoek naar iemand bij wie ze dat kon vinden, en met wie ze een even sterke relatie kon opbouwen als met haar vrouw.

“Mijn relatie met Hanne was heel mooi en heel intens. We woonden na vier maanden al samen, en dat liep heel goed” vertelt Laure in ‘De Wereld van Sofie’. “Maar vorig jaar in april heb ik beslist dat ik andere mensen wou leren kennen. Ik wou daten.”

"Ik vroeg me af of dat nog kon"

Hoe ze dat aan haar vrouw uitlegde? “Als een soort verlangen om te kijken of ik nog connecties kon maken, zoals wij die hadden.” Na een tijd verandert je relatie immers, en Laure miste de passie en het vuur van een prille verliefdheid. “Ik vroeg me af of dat nog kon. Ik was er niet van overtuigd, en had ook niet verwacht dat nog tegen te komen.”

Maar dat gebeurde dus wel. Ze kwam Sven tegen, via datingwebsite OkCupid (waar ze ook meteen eerlijk in haar profiel toegaf dat ze getrouwd was). Eerlijkheid en open communicatie is dan ook het allerbelangrijkste in een relatie, vindt Laure. Sven wist dus meteen waaraan hij begon.

"We zijn eigenlijk heel saai"

Ondertussen woont Laure de helft van de tijd bij haar vrouw, en de andere helft bij Sven. “Het grappige is dat we eigenlijk heel ‘saai’ zijn, en een heel ‘normale’ relatie hebben met elkaar” vertelt Laure over haar relatie met Sven. “Wat we samen doen is heel huiselijk: we koken samen, en we kijken naar Netflix in de zetel. En bij Laure doe ik eigenlijk hetzelfde.” Ze heeft alvast genoeg liefde voor hen allebei, zegt ze. Ze is Hanne dan ook erg dankbaar dat ze het een kans wou geven.  "Uiteraard kan je nooit zeggen of het blijft duren, maar dat kan je van geen enkele relatie zeggen."

Uiteraard kan je nooit zeggen of het blijft duren, maar dat kan je van geen enkele relatie zeggen. 

Rika Ponnet: "We durven meer kijken naar wat ons gelukkig maakt"

Ook relatietherapeute Rika Ponnet merkt in haar praktijk dat er meer en meer alternatieven zijn voor de klassieke monogame relatie. Al is volgens haar ‘de liefde’ niet veranderd. We hebben er nu alleen andere vormen en namen aan gegeven.

“Het kerngezin is nog altijd de referentie, maar ik merk dat er almaar meer geëxperimenteerd wordt” zegt Ponnet.  “We durven de moraal wat loslaten, en durven meer kijken naar wat ons gelukkig maakt, en wat onze emotionele behoeftes zijn.”

Beluister het verhaal van Laure:

Beluister het gesprek met Rika Ponnet:

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet