Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

kies24

ontbreekwoordenboek

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

De Ochtend

Lockdown in Frankrijk duurt voort, wereldwijd komt kaap van 2 miljoen besmettingen in zicht

di 14 apr. - 4:56

In Frankrijk duurt de lockdown nog zeker tot 11 mei, zo heeft de Franse president Emmanuel Macron gisteravond aangekondigd. Daarna zouden de scholen geleidelijk weer opengaan. Intussen komt wereldwijd de kaap van 2 miljoen bevestigde besmettingen dichtbij. Volg al het nieuws over de coronacrisis op de voet in 'De Ochtend' en in de liveblog van VRT NWS.
© Virginie Lefour (Belga)

Franse president Macron: "Scholen weer geleidelijk open vanaf 11 mei"

De Franse president Emmanuel Macron heeft live op de Franse televisie aangekondigd dat de maatregelen tegen het coronavirus worden verlengd tot 11 mei.

Vanaf die datum zullen de scholen en crèches geleidelijk weer opengaan. In het hoger onderwijs zullen er wel geen fysieke lesmomenten zijn voor de zomer.

Massa-evenementen mogen al zeker tot midden juli niet doorgaan. Dat betekent ook dat de Tour de France sowieso niet op de oorspronkelijke datum zal plaatsvinden.

Viroloog Steven Van Gucht: "Ik hoop dat we in mei van strategie kunnen veranderen"

Volgens viroloog Steven Van Gucht zouden we in de loop van mei het geweer van schouder kunnen veranderen in de strijd tegen het coronavirus: "We moeten nu eerst het virus zo klein mogelijk maken en daarna zou de situatie kunnen keren", zei Van Gucht in 'Terzake'.

"Dan kunnen we van strategie veranderen, hopelijk in de loop van mei. Dan gaan we in plaats van iedereen te testen actief gevallen opzoeken en hen vragen zich te isoleren."

Extra helpende handen nodig in de land- of tuinbouw? Minister Crevits lanceert nieuw online platform

Land- en tuinbouwers die op zoek zijn naar extra helpende handen voor de oogt kunnen vanaf vandaag terecht op het online platform helpdeoogst.be.

Amerikaanse president Trump heeft "volledige macht om lockdown op te heffen"

De Amerikaanse president Donald Trump heeft aangekondigd dat hij de volledige macht heeft om de lockdown op te heffen in de Verenigde Staten. "De president van de Verenigde Staten heeft het heft in handen. Wanneer iemand de president van de Verenigde Staten is, heeft hij een totale autoriteit", zei hij op de dagelijkse persconferentie in het Witte Huis. Tien staten aan de Oost- en Westkust zouden plannen hebben om hun strikte lockdown op te heffen.

Meer updates? Luister naar 'De Ochtend' of volg de liveblog van vrtnws.be

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet