Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

kies24

ontbreekwoordenboek

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

De wereld van Sofie

Magalie werd onterecht beschuldigd van kindermisbruik: "De ouders wilden me lynchen"

di 20 nov. - 3:25

Magalie Alpaerts was een kleuterjuf van amper 23 jaar toen haar hele leven op zijn kop werd gezet. Door beschuldigingen van ouders moest ze haar droomjob opgeven en noodgedwongen jarenlang een rechtszaak aanvechten. Ondertussen won ze de rechtszaak, heeft ze een nieuwe job een prachtige dochter, maar het voorval blijft tot vandaag aan haar kleven.
Magalie Alpaerts

Toen Juf Magalie Alpaerts zes jaar geleden aankwam op school 'De Blokkendoos' in Antwerpen, was het eerste wat ze deed één van haar kleuters een knuffel geven. Niets bijzonder voor een kleuterjuf, zou je denken. "Maar één van de vaders keek me erg 'vies' aan.", herinnert ze zich. Daarop kwam één van de moeders van haar kleuters naar haar toe, om haar te zeggen "dat er een verhaal de ronde deed over haar." Ze zou 'aan de kinderen gezeten hebben.'

"Ouders wilden me lynchen" 

Magalie was in shock: "Ik begon te huilen. Ik begreep niet waar de beschuldigingen vandaan kwamen." Alhoewel ze erg aangeslagen was, begon Magalie toch aan haar werkdag. Maar dat bleek onmogelijk: "We moesten de deuren sluiten en de kinderen moesten naar een andere school gebracht worden. Ik bleef binnen in de school, want de ouders buiten wilden me lynchen."

Uiteindelijk werd Magalie onder politiebegeleiding weggeleid, maar het bleek slechts het begin van een lange lijdensweg. De ouders dienden klacht in, Magalie moest haar job opzeggen en ze kreeg het emotioneel erg zwaar: "Soms zag ik het niet meer zitten. Dan moest het niet meer voor me. Ik ben enkele jaren naar een psycholoog gegaan, kreeg veel steun van vrienden en bleef leuke dingen doen. Enkel focussen op het negatieve, is ongezond."

Vrijspraak

Ondertussen werd de voormalige kleuterjuf vrijgesproken en heeft ze een nieuwe job. En een dochter. "Zonder al dat negatieve was ik nooit van job veranderd, had ik mijn man niet leren kennen en was mijn dochter er nooit geweest." En toch blijft het voorval aan haar kleven: "Ik wil dolgraag terug voor de klas staan, maar ik heb schrik voor de reacties van directies. Hoe zullen ze omgaan met iemand zoals ik? Zullen ze me durven aannemen? Ik hoop vooral dat ik mijn droom opnieuw zal kunnen waarmaken. Op de juiste plaats, met de juiste mensen." 

Beluister het interview:

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet