Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

boekenfeest

Radio 1 Sessies

album van de week

ontbreekwoordenboek

Afbeelding van het programma: Zandman

Zandman

Mastertrack: 'Sweet Instigator' - Ozark Henry

di 9 feb. - 7:50

In de podcast 'Mastertrack' gaat Floris Daelemans op zoek naar het verhaal achter Belgische bekende nummers. In elke episode wordt er één nummer geanalyseerd en bewonderd in een goed gesprek met de makers. De nieuwe aflevering draait rond 'Sweet Instigator' van Ozark Henry, een liedje voor zijn muze, en meteen ook het begin van zijn succes.
Ozark Henry

Op maandag 8 februari startte de 'Week van de Belgische muziek', het initiatief van de VRT en VI.BE, het aanspreekpunt voor artiesten en de muzieksector, ter vervanging van de MIA's. Die muziekprijzen worden door de coronacrisis niet uitgereikt. Van 8 tot en met 14 februari zal er daarom op radio en tv bijzonder veel aandacht zijn voor muziek en artiesten van eigen bodem, in extra programma's, podcastreeksen en hitlijsten.

Ook in 'Zandman' hoor je deze week drie muzikale podcasts.  Op dinsdag 9 februari is dat 'Mastertrack', gemaakt door Floris Daelemans.

Op 11 september 2001 -jawel, 9/11- verscheen ‘Birthmarks’, het derde album van Ozark Henry. Die datum was op zijn zachtst gezegd niet de beste keuze voor een flitsende start. Het album was bovendien al ontstaan uit een andere gebeurtenis die evengoed het einde van zijn carrière had kunnen betekenen. Maar alles kwam goed, ‘Birthmarks’ markeerde de échte start van het succes voor Ozark Henry, en dat komt niet in het minst door ‘Sweet Instigator’, een liedje voor zijn muze en voor zijn muziek.

Beluister de podcast:

Wat zijn favoriete Belpop-nummers? Stem je favoriet de Belpop 100 in:

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet